Jedan igrač Brana otpušten, desetorica ukorena zbog seks zabave na stadionu 1Foto: sajt Bran SK

Norveški fudbalski klub Bran saopštio je u petak da je otpustio jednog igrača i uputio pismena upozorenja još desetorici svojih fudbalera jer su na stadionu organizovali seks zabavu, preneo je AFP.

Kako pišu norveški mediji dvanaestorica fudbalera Brana su u utorak, 10. avgusta posle večere posetili lokalni noćni klub, a zatim se u društvu sedam žena uputili na stadion, gde su organizovali zabavu. Na njihovu žalost, sigurnosne kamere su snimile igrače kako imaju seks na terenu i u svlačionici.

„Klub je intenzivno radio kako bi ispitao ozbiljne prestupe nekih naših igrača“, piše u saopštenju kluba, dodajući da je istraga pokazala „kršenje smernica, opštih normi i pravila o zaštiti od koronavirusa, kao i očekivanja od naših zaposlenih“, navodi se u saopštenju.

„Zbog toga smo odlučili da otpustimo jednog od naših igrača, a desetorici smo uputili pismeno upozorenje“, piše u saopštenju, koje je potpisala generalna direktorka Brana Vibeke Johanesen.

Vezni fudbaler Kristofer Barmen (28), koji je u Branu od svoje desete godine, dobio je otkaz zbog „ključne uloge“ u noćnim događajima, saopštio je klub. Barmenov advokat Eirik Monsen izjavio je u saopštenju da je njegov klijent bio iznenađen ovom odlukom i smatra da se prema njemu „postupa nepravedno“.

Nakon što su detalji sa zabave procureli u javnost navijači su uzvicima negodovanja dočekali svoje ljubimce na poslednjoj prvenstvenoj utakmici, a na stadionu su istakli transperente na kojima piše „đubrad“.

Dvojica igrača odlučili su da napuste ekipu – golman Mikel Andersen je saopštio da se vraća u Dansku jer su on i njegova porodica dobili anonimne pretnje, a ugovor je raskinuo i bivši reprezentativac Norveške Vegard Foren.

Takođe, gradska policija Bergena saopštila je da je pokrenula istragu o mogućem seksualnom napadu tokom incidenta na stadionu, a jedna osoba, čiji identitet nije otkriven, smatra se osumnjičenom.

Bran se nalazi na začelju tabele norveške prve lige sa deset bodova. nakon što je pobedio u samo dve od prvih 15 ligaških utakmica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari