Odbojkaši Srbije prošli su trnovit put do četvrtfinala Evropskog prvenstva i današnje utakmice protiv Francuske ali je pobeda nad Estonijom posle dva seta zaostatka u plej-ofu (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13) možda bila i opomena bez posledica da se nijedan rival ne sme olako shvatiti, a pobeda unapred upisati.

 Bila je ovo treća pobeda „orlova“ na ovom Evropskom prvenstvu, ali… I sam start i „mučenje“ sa Slovačkom ( pobednik rešen tek u petom setu) nagovestio je da izabranici selektora Nikole Grbića nisu na potrebnom nivou za najviše ostvarenja. To je najbolje opisao selektor Nikola Grbić koji nije krio da su igrači već gledali kako da se suprotstave „trikolorima“.

– Nismo potcenili protivnika, ali smo svi mislima već bili u narednoj utakmici. To je veoma opasno, nismo bili koncentrisani, a protivnik je igrao lepršavo i bolje. Mi smo postali nervozni jer nam nije išlo. Pristup nam je otežao put do pobede, ali smo posle 0:2 sve resetovali i počeli smo da igramo onako kako znamo. Bili smo odgovorniji, koncentrisaniji, bili smo prisutni i zbog toga smo uspeli da napravimo rezultat – objašnjava Grbić.

Sinoć su „orlovi“ u meču protiv Francuske imali šansu da poprave utisak. Do sada viđeno nije obećavalo ništa dobro.

Slovenija je pak takmičenje u grupi završila sa samo jednom pobedom nad Belorusijom (3:0). Međutim, iznenađujućim trijumfom na reprezentacijom Holandije (3:0) Slovenci su se kvalifikovali u četvrtfinala i našli se na korak od fantastičnog uspeha – plasmana u polufinale. Na tom putu im je reprezentacija Poljske, koja je u dosadašnjem delu prvenstva pokazala zavidan kvalitet igre. Ali, Slovenci su već jednom pokazali da imaju i kvalitet, a uz činjenicu da „nemaju šta da izgube“, mogli bi i da potvrde epitet najprijatnijeg iznenađenja. Još samo kada „orlovi“ ne bi potvrdili da su najneprijatnije iznenađenje…

Parovi četvrtfinala

Busto Arsicio

Francuska – Srbija 17.30

Rusija – Italija 20.30

Sofija

Poljska – Slovenija 16.45

Bugarska – Nemačka 19.45

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari