Jedni za titulu, drugi za Evropu 1foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Fudbaleri Partizana još trče šampionski maraton, Voždovac se nada četvrtom mestu.

Posle ostatka konkurencije, fudbaleri Partizana i Voždovca staviće danas tačku na pretposlednje kolo srpske Superlige, jednako naoštreni na pobedu, samo različito motivisani. Dok su drugoplasiranom timu iz Humske na „krovu“ potrebna sva tri boda da bi za još 90 minuta odložio konačan epilog trke za titulu sa Crvenom zvezdom, Zmajeve jedino saplitanje gostiju može da vrati na četvrto mesto, odakle se na leto ide u kvalifikacije za Ligu konferencije.

Sa izuzetkom startnog kruga i remija sa Crvenom zvezdom, Partizan ne zna za kiks u plej-ofu, na drugoj strani Voždovac je i delio „plen“ (tri puta) i uzimao sve za sebe (u dva duela), dok zajednička statistika iz takmičarske 2021/2022, barem na papiru, daje ubedljivu prednost „parnom valjku“. Obzirom da je kod kuće spakovao četiri „komada“, u gostima još tri, a da sam nijednom nije primoran da ponovo krene sa centra.

U „prevodu“, tim Aleksandra Stanojevića zna šta i kako bi trebalo da (na)pravi u malom gradskom derbiju, samo što se uvek mora skočiti da bi se reklo hop, a to ume biti složena stvar ako se igra pod velikim rezultatskim pritiskom, kakav je slučaj sa crno-belima. Pogotovo u prolećnoj fazi prvenstva.

Zbog toga, ali i prakse trenerove prakse rmenjanja „municije“ i raspoređivanja minutaže za očekivati je makar i neku malu „premetačinu“ u startnoj postavi, jer valja podeliti teret u ovih i narednih 90 minuta, tako da niko ne „pregori“ do Kup finala 26. maja, mada je svima u klubu daleko bitnije kako će im proći peti uzastopni pokušaj da prekinu šampionsku seriju Crvene zvezde.

– Bitni su nam bili svi mečevi i svi bodovi i pre ovog, samo su sada moranje i motivacija jači. Činili smo i činimo sve što je do nas u borbi za titulu. Uvažavamo Voždovac, sve njegove kvalitete i ambicije, ali računamo da je naš voljni momenat intezivniji. I da ćemo umeti do cilja koji nas ostavlja u trci za važniji trofej – jasan je zadnji vezni Saša Zdjelar, jedan od retkih prvotimaca bez prave zamene.

U redovima domaćina ne poriču protivniku ulogu favorita, ali trener Aleksandar Linta veruje u svoje momke i zajedno sa njima gleda klupska posla.

Izuzetno poštujemo i ekipu i stručni štab rivala. Očekuje nas veoma teška utakmica, ali igramo je kod kuće, gde se i mi pitamo. Naši principi rada i ideja jesu da se iz dobre igre dođe do pozitivnog rezultata, a za to je potrebno da nam motivacija i energija budu na visokom nivou. Ovi momci su mnogo pokazali tokom čitave sezone i zaslužili su da uživaju u utakmicama koje slede bez pritiska i opterećenja – stava je strateg Voždovčana, čija će zadnja prepreka biti šampionska Crvena zvezda, pa se večiti rivali nadaju da bi onom drugom sa Topčiderskog brda mogli da pomrse konce u foto-finišu SLS.

Superliga – 36. kolo

PLEJ-OF

Radnički (N) – TSC 2:0

Vojvodina – Čukarički 0:3

Napredak – Crvena zvezda 0:1

Voždovac – Partizan 16.30

PLEJ-AUT

Kolubara – Proleter 1:0

Metalac – Mladost 0:3

Spartak – Radnički 1923 2:1

Novi Pazar – Radnik 0:1

Tabela: PLEJ-OF: C. zvezda 97, Partizan 92, Čukarički 59, Radnički (N) 51, Voždovac 49, TSC 48, Vojvodina 42, Napredak 37; PLEJ-AUT: Radnik 48, Kolubara 46, Spartak 44, Mladost 42, Novi Pazar 38, Radnički 1923 35, Proleter 32, Metalac 30.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari