U noći između petka i subote na Olimpijskom stadionu u Vankuveru otvorene su 21. Zimske olimpijske igre, na kojima će učestvovati preko 5.500 sportista iz 86 zemalja. Srpsku zastavu na ceremoniji otvaranja nosila je skijašica Jelena Lolović, u koju srpski ljubitelji zimskih sportova upravo polažu najveće nade.

Lolovićeva će nastupiti u tri discipline: slalomu, veleslalomu i superveleslalomu, a prvi put će se „spustiti“ niz snežne padine u subotu 20. februara. U istoriji nastupa srpskih takmičara na ZOI do sada nije bilo takmičara u bobu, tako da je samim plasmanom na Igre u Vankuveru četverac u sastavu Vuk Rađenović, Slobodan Matijević, Igor Šarčević i Miloš Savić već postigao uspeh. Biatlonac Milanko Petrović će trčati na stazama od 10 i 20 kilometara, dok će u alpskom skijanju nastupiti i Nevena Ignjatović i Marija Trmčić. U nordijskom skijanju srpski „obraz“ braniće Belma Šmrković i Amar Garibović.

Specijalno za ovu priliku u Kanadu su otputovali i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, generalni sekretar Đorđe Višacki, kao i Peter Vladiković, počasni konzul Republike Srbije u Kanadi.

Noćas su na zaletišta izlazili samo skakači, a u subotnjem programu će se takmičiti sportisti u 8 disciplina. Prvog dana nadmetanja medalje će osvojiti najbolji u svojim disciplinama u alpskom i slobodnom skijanju, biatlonu, brzom klizanju, šort traku i skijaškim skokovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari