Jokić i Crvendakić za sve počasti 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Košarkaški savez Srbije u petak je proglasio najboljeg igrača i najbolju igračicu u 2018.

Na osnovu glasova novinara iz 32 redakcije, u sada već tradicionalnoj formi, ubedljivo najviše simpatija dobili su Nikola Jokić sa 28 glasova i Aleksandra Crvendakić (22).

Zbog obaveza u NBA, Nikola Jokić se obučen u dukserici Mega Leksa, video porukom obratio prisutnima u solidno popunjenoj sali. Nagradu je umesto asa Denver Nagetsa primio njegov otac Branislav.

– Veliko je zadovoljstvo biti najbolji u Srbiji, koja je košarkaška zemlja i naporno ću raditi da budem još bolji – poručio je Jokić, koji je prošle godine potpisao najunosniji ugovor u istoriji srpskog sporta vredan 148 miliona dolara.

Aleksandra Crvendakić takođe u 2018. nije imala konkurenciju; dobila je 22 glasa ispred Sonje Petrović za koju je glasalo devetoro novinara.

– Uvek ovakve nagrade smatram kao timske i zahvalila bih se svim saigračicama i mojoj porodici. Budite uz nas, pogotovo ove godine jer se Evropsko prvenstvo održava kod nas – poručila je jedna od najboljih košarkašica mađarskog Šoprona, podsetivši na najznačajnije takmičenje ove sezone, koje će se tokom leta organizovati u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu.

Posebne nagrade dobili su mlada ženska košarkaška selekcija U20, srebrna sa EP, juniorski tim U18, koji je postao šampion Evrope, kao i basketaši 3X3, svetski šampioni i evropski vicešampioni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari