Jokić: Porter prelomio meč, sad očekujemo agresivne Vulvse 1Foto: EPA-EFE/WILL OLIVER SHUTTERSTOCK OUT

Centar Denver Nagetsa Nikola Jokić nahvalio je saigrače posle pobede nad Minesotom 122:113 za vođstvo 2-0 u seriji prve runde plej-ofa zapadne konferencije NBA.

Jokić je odigrao još jedan odličan meč – 29 poena (10-19 iz igre) i po 9 skokova i asistencija, piše Sport Klub.

Bilo je neizvesnije nego u prvom meču, ali je pitanje pobednika rešeno trojkom Mareja za plus deset na nešto više od tri minuta do kraja. Prethodno su Nagetsi stvorili veliku prednost na poluvremenu, ali došlo je do opuštanja i u trećem periodu su primili čak 40 poena, čime se Minesota potpuno vratila u igru.

„Bila je to samo jedna loša četvrtina, preostalih sedam kod kuće bile su sjajne. Na neki način je to bilo i očekivano, da oni reaguju, a mi da padnemo. Dobra stvar je da smo odgovorili na pravi način i da smo pobedili. Vratili smo ritam, mislim da je Majkl (Porter) bio fenomenalan u tim trenucima, i da smo zato pobedili – napravio je samostalno seriju 8-0, vratio nas je u igru“, rekao je Jokić i dodao:

„Mislim da je uradio mnogo dobrih stvari – borio se sa povredama, zatim je ulazio u igru s klupe, vraćao se u ritam… Sada igra dobro i zaslužio je to. Ovo je tim u kojem svako može da se istakne i da zasija na dva-tri minuta. Neću da kažem ’samo čekaj svoju priliku’, ali nekada zaista jeste tako“.

Džamal Marej bio je najbolji igrač utakmice sa 40 poena (7-12 za dva, 6-10 za tri), 3 skoka i 5 asistencija.

„On je naš broj jedan u prethodne dve utakmice. Mislim da sada igra mnogo bolje nego u ’mehuru’, jeste možda tada davao više poena, ali sada su mu bolji energija, liderstvo… Neću da kažem fokus, ali mnogo je više u utakmici“.

Treća utakmica igra se u Minesoti, u petak na subotu od 3.30 po srednjoevropskom vremenu.

„U Minesoti će nam biti isti pristup kao kod kuće. Znamo šta da očekujemo, znamo šta će da rade – da će igrati agresivno, sa fizičkim kontaktom, spremni smo za to“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari