Jokić pred suspenzijom 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Srpski centar Nikola Jokić ponovo je bio najbolji u redovima Denvera, uprkos porazu njegove ekipe od Jute (108:114).

Jokić je za 37 minuta na terenu ubacio 28 poena, imao šest asistencija i ubeležio 21 uhvaćenu loptu. Šut za tri poena mu nije najbolje išao iako ga je forsirao ceo meč, pa je tako ubacio samo jednu trojku iz sedam pokušaja.

Utakmica u Juti bila je izuzetno napeta i konstantno na ivici incidenta. Jokić je u jednom momentu imao verbalni okršaj sa DŽoom Krauderom, ali se sve završilo samo na međusobnom guranju grudima. Nije isključeno da Jokić kao inicijator verbalnog sukoba možda bude naknadno suspendovan. Za razliku od Jokića i Kraudera, Derik Fejvirs iz Jute i Mejson Plamli iz Nagetsa isključeni su sa meča jer su krenuli da se fizički obračunavaju. Dvojica igrača najpre su krenuli da se odguruju, potom hvataju za gušu, a zatim i da se udaraju pesnicama. Ostali igrači oba tima imali su veliki problem da ih zaustave, pa su kao kolateralna šteta udarce zadobili i oni koji nisu učestvovali u sukobu. Najbolji u Juti bio je Donovan Mičel sa 35 poena i šest asistencija i skokova.

Hjuston je posle mnogo muke savladao NJujork (114:110), a DŽejms Harden je apsolutno dominirao terenom. Ubacio je čak 61 poen što mu je rekord karijere. Veliki broj poena, čak 22, postigao je iz slobodnih bacanja pošto su protivnici jedino faulovima uspevali da ga zaustave. Zanimljivo je da je ovo popularnom Bradi čak 21. uzastopni meč na kome je ubacio više od 30 poena. Uspešniji niz imao je samo legendarni Vilt Čejmberlen koji je preko 30 poena postigao na čak 65 utakmica zaredom. Najbolji u Niksima bio je Alonzo Trajer sa 31 poenom.

Los Anđeles Klipersi su slavili na gostovanju u Majamiju (111:95). Trener Klipersa Dok Rivers po navici nije uopšte pružio priliku Bobanu Marjanoviću i Milošu Teodosiću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari