Jokić slavio u "srpskom" derbiju 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Centar Denvera Nikola Jokić izašao je kao pobednik iz „srpskog“ derbija u NBA ligi protiv Sakramenta (117:113) za koji igraju Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica.

Nagetsi su protiv Kingsa ostvarili četvrtu pobedu nizu, a ukupno 25. trijumf ove sezone, dok je Džamal Marej sa 36 poena jedini bio bolji od Jokića u pobedničkoj ekipi.

Još jednu dobru partiju Jokić je zaokružio sa 26 poena, 13 skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu za 31 minut na parketu. Zanimljivo je da je u Sakramentu ovaj put Bjelica bio bolji od Bogdanovića. Bjelica je u igri proveo 32 minuta ubacivši 17 poena, uz šest skokova, tri asistencije i jednu blokadu. Iako je na startu sezone, po dolasku iz Minesote, imao problem sa prilagođavanjem stilu igre Dejva Jergera, Bjelica za Kingse prosečno postiže 11,2 poena po meču, dok na terenu prosečno provodi 25 minuta. Bogdanović je protiv Denvera za pola sata ubacio 14 poena, imao dve asistencije i pet skokova. Najbolji u redovima Kingsa bio je Badi Hild sa 29 poena.

Najuzbudljiviji meč odigran je u Hjustonu gde su domaćini slavili protiv Golden Stejta posle produžetka (135:134). Junak utakmice bio je Džejms Harden koji je u finišu produžetka trojkom odlučio pobednika. Harden je inače ostvario učinak od 44 poena, uz 15 asistencija i 10 skokova. U redovima NBA šampiona najefikasniji je bio Stef Kari sa 35 poena.

Rezultati

Sakramento – Denver     113:117

San Antonio – Toronto   125:107

Golden Stejt – Hjuston   134:135pp

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari