Jokić već na odmoru   1Foto: STARSPORT

Sjajnu sezonu u Denveru Nikola Jokić na kraju nije uspeo da zaokruži plasmanom Nagetsa u plej-of Zapadne konferencije.

Portland je bio odličan u poslednjih desetak utakmica, a pritom je i Hjuston sa tri trijumfa nad timom iz Kolorada u samo 20 dana, dobrano udaljio učenike Majkla Melouna od željenog cilja. Upravo iz tih razloga srpski as imao je osetno manju minutažu u pretposlednjem danu regularnog dela NBA lige. Somborac je odigrao svega 20 minuta u pobedi Denvera nad Dalasom (109:91) ostvarivši učinak od sedam poena, osam skokova i četiri asistencije.

U centru pažnje bio je Mark Kjuban, gazda Mavsa, koji je odlučio da deo ekipe bude i Toni Romo, čuveni kvoterbek NFL tima iz Dalasa. On je trenirao je sa Novickim i drugovima, i svi su bili sigurni da će zaigrati na ovom meču. Čak je u jednom trenutku i krenuo ka terenu, ali ga je Kjuban povukao i sprečio da uđe u igru. Rasel Vestbruk nakon istorijskog „obaranja“ rekorda u „tripl-dabl“ učinku protiv Denvera (42) – presedeo je čitav meč koji su njegovi saigrači dobili protiv Minesote u gostima (100:98). Najefikasniji je bio Viktor Oladipo sa 20 poena, a a nije bio daleko od dvocifrenog učinka u čak četiri kategorije: imao je 9 skokova, 6 asistencija i 8 izgubljenih lopti; osim njega, odličan je bio i Sabonis sa 19 poena i 9 skokova. Oladipo, bivši student Univerziteta Indijana, postao je prvi igrač Oklahome koji je postigao odlučujući koš na utakmici još od 2006. a da to nisu uradili Rasel Vestbruk ili Kevin Durant.

Atlanta je ubedljivom pobedom nad Šarlotom (103:76) pokazala da prethodna dva trijumfa nad Klivlendom u razmaku od tri dana, nisu bili posledica slučajnosti. Houksi su pobedom nad Hornetsima rezervisali peto mesto na Istoku, odnosno četvrtfinalne duele sa četvrtoplasiranim Vašingtonom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari