Joksić osigurao jednu medalju 1

Stefan Joksić prvi je srpski karatista koji je obezbedio medalju za svoju zemlju na Evropskom prvenstvu koje je počelo danas u Novom Sadu.

Član čačanskog borca, koji se takmiči u kategoriji do 67 kilograma, do finala stigao je  pobedama nad Bugarinom Vasilom Rivovim (5:0), Grkom Nikolasom Gidakosom (4:1), Dancem Lukasom Busk-Matijesenom (8:0), Turalom Aghakrazeom iz Azerbejdžana (3:2) i u polufinalu nad Austrijancem Stefanom Pokornijem (5:2). Da bi obezbedio najsjajnije odličje moraće u subotu da savlada najtežeg protivnika – aktuelnog prvaka Evrope Burak Ujgura iz Turske.

Bez obzira na rezultat u finalu dvadesetšestogodišnji takmičar iz Čačka ostvario je uspeh karijere jer do sada iza sebe ima dve tri bronze u Karate 1 premijer ligi i Karate svetskom kupu, kao i zlato sa Prvenstva Balkana.

Pored Joksića priliku da Srbiji donese medalju imaće i Andriana Vićovac koja će se boriti za bronzu u kategoriji preko 68 kilograma. Ona je slavila u četiri borbe, uz jedan poraz, i preko repesaža pobedom nad Ruskinjom Ivanom Zajcevom (9:2) otišla u borbu za odličje. Dvadesetrogodišnja karatistkinja, članica kluba Studentski grad, do sada je osvajala medalje na Svetskom prvenstvu u kategoriji do 54 kilograma 2009. i 2010. godine, zatim zlato 2013. u kategoriji do 60 kilograma, a u sadašnjoj kategoriji ima i dve bronze 2014, jednu sa Balkanskog prvenstva 2014, drugu sa Karate 1 premijer lige 2016.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari