"Još će vode proteći Dunavom...": Gordan Petrić ne prihvata poređenje sa Osimom 1Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Trener Partizana smatra da mora još mnogo da uči i raste, kao i njegova ekipa posle uspeha u Evropi.

Navijači kluba iz Humske oduševljeni su igrama i rezultatima crno-belih pod komandom Gordana Petrića, a njegov nekedašnji saborac sa terena i prijatelj Zoran Mirković javno je u njemu prepoznao naslednika legende jugoslovenskog fudbala Ivice Osima. On, međutim, odboja takvo poređenje.

„Prvo skoči pa reci hop. Ali dosta će vode proteći Dunavom i Savom da ja budem blizu Ivice Osima, a ne samo njega, nego svih trenera koji su mene trenirali. Ima tu dosta još da se radi. Moja procena u narednom periodu je koliko ću ja daleko ići s ovim trenerskim poslom i koliko ću se dati da budem trener, kao što je to Ivica Osim. Ali mnogo će vode proteći da ja budem blizu njega“, izjavio je danas strateg Partizana na konferenciji za medije, povodom sutrašnjeg derbija sa Čukaričkim u 15. kolu Superlige Srbije (18.30).

Pre samo tri dana, „parni valjak“ je ostvario veliku pobedu nad bundesligaškim Kelnom u 4. kolu Lige konferencije (2:0), potrošivši dosta energije u drugom kroćenju Jarčeva za nedelju dana.

„Prva utakmica posle utakmice u Evropi može da bude problematična, pošto je tu bilo dosta emocija, dosta smo se istrošili. Igramo protiv talentovane ekipe. Igrači Čukaričkog su ‘pismeni’, prošli su sve te škole i selekcije, tako da će to biti nova prilika za dokazivanje.

Videćemo da li ćemo da rotiramo. Imam u glavi da rotiram par igrača, ali videćemo danas tokom treninga. Ja sam već zaboravio prošli meč, nadam se i moji igrači da su koncentrisani. Svaka utakmica je dokazivanje i nadam se da će sutra biti sve u redu“.

Njegov posao nije samo da spremi taktiku i sastavi tim već i da ne dozvoli igračima da podignu nos posle slavlja u duelima sa članom jedne od pet najjačih evropskih nacionalnih liga.

„Pa i posle prve utakmice sa Kelnom, rekao sam da su igrači posle sletanja na beogradski aerodrom, da su čvrsto nogama na zemlji. Ali to polazi od svih nas iz stručnog štaba. Ako sam ja u toj priči da sam na zemlji, mislim i da su igrači Partizana u tome. Oni treba da odrade posao, na kraju krajeva su i plaćeni da odrade posao.

Nekad to što daju maksimum napravi da dobijemo utakmicu, nekad da izgubimo, ali generalno mislim da su oni čvrsto na zemlji. Ne gledam u to koji smo na tabeli ili koji je Čukarički. Gledamo od utakmice do utakmice, gledaćemo da ih nadmudrimo i dobijemo, ali da ne pričamo neku priču samo da bih pričao. Partizan je sutra favorit i od nas sve zavisi.“

Partizan je ispao iz Kupa Srbije, u prvenstvu kaska pet bodova za šampionom Crvenom zvezdom, dok u Evropi skuplja bodove iz kola u kolo LK:

„Sve ovo što smo mi pobedili Keln, i pre neki dan, sve će se to zaokružiti kad se završi grupa. Imamo dobre šanse da prezimimo u Evropi. Lepo je što su igrači pokazali da mogu da igraju protiv ekipe koja dolazi iz pet najjačih liga, ali to je bilo pre neki dan“, stoji sa obe noge na zemlji bivši defanzivac i funkcionetr kluba iz Humske, trenutno u trećoj ulozi u crno-belom „šinjelu“.

Partizan je trenutno 4. na tabeli SLS i ima 27 bodova iz 12 duela, a do odlaska na veliku zimsku takmičarsku pauzu mora da odigra i dva zaostala susreta domaćeg prvenstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari