Sportisti iz Srbije nastavljaju sa odličnim rezultatima na Mediteranskim igrama u Pekingu. Petog dana takmičenja, Srbija je osvojila dve zlatne medalje – Miroslava Najdanovska na 100 metara slobodnim stilom i Andrea Arsović u gađanju vazdušnom puškom uz dva rekorda Igara!

Najdanovska je izvanredno plivala, vodila je od početka do kraja trke, a u finiš je stigla sa sjajnim vremenom – 55.09 sekundi! U finale se plasirala sa vremenom 56.57, dakle plivala je bolje za sekund ipo!

Andrea Arsović osvojila je zlatnu medalju u gađanju vazdušnom puškom na Mediteranskimn igrama u Peskari i postavila dva rekorda Igara!

Rekorde je postavila u finalu 502 kruga (dosadašnji 498,6 Sandra Graciotin – Italija u Almeriji 2005. godine) i osnovnog dela od 398 krugova (stari 397 Sandra Graciotin – Italija, Almerija 2005.).

Još jednu bronzanu medalju osvojio je rvač Radomir Petković, ovog puta slobodnim stilom u kategoriji do 120 kilograma. U meču za treće mesto Petković je pobedio Španca Hosea Vaskesa Kubu.

Petković je u četvrtfinalu izgubio od Joanisa Arzumanidisa iz Grčke, ali je stekao pravo da se bori za medalju nakon što je Grk stigao do finala.

Sa te tri medalje, Srbija, posle pet dana takmičenja u Peskari, ukupno ima 14 medalja, od čega pet zlatnih, pet srebrnih i četiri bronzane.

U plivanju je bilo još zapaženih rezultata. Nađa Higl bila je četvrta na 200 metara prsno, a Radovan Siljevski šesti na 100 metara slobodnim stilom.

Rvačima je Davoru Štefaneku i Bojanu Mijatovu malo je nedostajalo da osvoje bronzane medalje.

Štefaneka je u kategoriji do 66 kilograma slobodnim stilom porazio Grk Anastasiosa Akritidisa. Ipak, Štefanek je pre tri dana na Mediteranskim igrama osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 60 kilograma grčko-rimskim stilom.

Bojan Mijatov je u borbi za treće mesto u kategoriji do 96 kilograma, izgubio od Kemala Tajića iz Bosne i Hercegovine. Bez medalje ostala je i ženska stonoteniska reprezentacija. U četvrtfinalu srpske reprezentativke poražene su od Italije 3:0.

U prvom meču Tan Venling je pobedila Anmaariju Erdelji 3:0 (11:9, 11:8, 11:6), a potom je Nikoleta Stefanova savladala Moniku Molnar takođe 3:0 (11:4, 11:3, 11:4). Poslednji poen za Italinanke osvojile su Venling i Stefanova u dublu protiv Erdelji i Molnar, kada je bilo 3:0 (11:8, 11:6, 11:6).

Muška stonoteniska reprezentacija Srbije u četvrtfinalu igra protiv Španije.

Srpske rukometašice su posle debakla od Francuske (40:24), pobedila u 2. kolu B grupe ekipu Crne Gore 28:25 (14:12). U utorak će srpskim damama biti potrebna u meću protiv Slovenija da bi se plasirale u polufinale.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari