Još Makabi i kraj mučenja 1Foto: STARSPORT

Debakl od Milana doživljen u utorak uveče samo je potvrdio da ovosezonska ekipa Crvene zvezde jednostavno nije dorasla evroligaškim izazovima.

Večerašnji susret sa Makabijem (20.45), u pretposlednjem kolu, biće i poslednji odigran u Hali „Aleksandar Nikolić“, u poslednjem kolu Zvezda gostuje Albi.

I prema govoru tela Lazića i saigrača moglo se primetiti da je igračima Zvezde preko glave takmičenja u Evroligi ove sezone.

Delovali su puleni trenera Radonjića u meču sa Milanom bezvoljno, tromo, bezidejno i toliko slabo u odbrani kao da su jedva čekali, ne samo da se okonča meč na kojem su doživeli najubedljviji evroligaški poraz kod kuće ove sezone, već i da željno priželjkuju završetak regularnog dela pa da se samo usredsrede na izazove u ABA ligi.

Prosečan kvalitet većine igrača, naročito inostranih, među kojima je jedino Džordan Lojd dorastao dresa evroligaške ekipe, nakalemljen na hroničan umor i nedostatak vremena za kvalitetne treninge krešendo je imao u duelu sa Milanom.

U takvom ambijentu, dolazak Makabija predstavljaće samo jedan neželjeni napor u meču bez ikakvog značaja i rezultatskog smisla.

I za velikana iz Tel Aviva tekuća sezona jedna je od onih koje su „pojeli skakavci“ odavno izgubljena u evroligaškim okvirima.

Žutima će jedino značiti kao okvir u kojem bi eventualna pobeda mogla da ukrasi poslednji trijumf ostvaren nad Barselonom i ništa više ( utakmica odigrana u prisustvu navijača, s obzirom na to da je u Izraelu skoro polovina populacije vakcinisana protiv korona virusa).

– Očekuje nas ekipa Makabija koja je u dobrom ritmu u poslednje vreme, zabeležili su nekoliko vrednih pobeda poput one nad Žalgirisom u Kaunasu i Barselone u Tel Avivu. Imaju izuzetan individualni kvalitet, popunjeni su na svim pozicijama, i da nije bilo nekih nesrećnih poraza bili bi sigurno u borbi za viši plasman. Mi moramo da odigramo ovu utakmicu mnogo čvršće i mnogo bolje u odbrani nego što smo odigrali ovu protiv Armanija – poručio je trener Radonjić.

Volden i dalje na poštedi

Zbog lakše povrede lista noge, Kori Volden propustiće i večerašnji susret sa Makabijem. Američki bek nije konkurisao za utakmicu sa Milanom, pošto je u nedelju na treningu osetio bol. Trener Radonjić iz preventivnih razloga odlučio je da Volden propusti poslednji dupli program Evrolige kako bi bio spreman za utakmicu sa Cedevita Olimpijom u nedelju, 4. aprila. Duop Rit je juče imao kontrolne preglede posle kojih će se tačno znati koliko će još pauzirati zbog povrede zadnje lože.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari