Jovanović računa na Nikolu Topića 1Pedja Milosavljevic/STARSPORT

U jeku potrage za startnim plejmejkerom, izvesno da će to mesto biti povereno Šabazu Nejpiru, Crvena zvezda će na startu priprema šansu pružiti i mladom, sedamnaestogodišnjem Nikoli Topiću.

Sin proslavljenog srpskog košarkaša i reprezentativca Milenka Topića, debitovao je za prvi tim Crvene zvezde još prošle sezone protiv Krke u okviru ABA lige. Uprkos tome što ima nepunih 17 godina, još kod Dejana Radonjića pokazao je redak talenat kada je pregled igre u pitanju, pronicljiv pas, smisao za organizaciju…

Nikola Topić trenutno je najtalentovaniji sprski plejmejker. Nažalost, zbog preloma prsta na ruci, doživljenog na završnom junirskom turniru Evrolige prošle sezone, u Beogradu, nije igrao za prvi tim  u plej-ofu domaće Superlige, iako je bilo planirano.

Šansu da se nametne i dokaže dobiće i kod Vladimira Jovanovića. Još dok je radio u FMP, zatim Ciboni, Jovanović se isprofilisao kao stručnjak sposoban da razvije talenat mladog igrača.

Samo za kratko vreme provedeno u Zagrebu, srpski stručnjak nemerljivo je doprineo razvitku Danka Brankovića, Lovra Gnjidića, Tonija Nakića, Amara Gegića… u smislu da su svi ovoga leta pronašli unosnije angažmane i ambicioznije sredine.

Uprkos tome što je Crvena zvezda znatno viši takmičarski nivo i što su ambicije šampionske, Jovanović namerava da nastavi sa sličnom praksom. Prema saznanjima Danasa, 17-godišnji Nikola Topić sigurno će biti na okupljanju ekipe početkom avgusta i ostaće deo prvog tima najkraće do kraja pripremnog perioda. U pitanju je možda i najtalentovaniji srpski plejmejker u ovom trenutku i neko ko po lucidnosti i razumevanju igre podseća na Miloša Teodosića iz perioda kada se kao tinejdžer dokazivao u FMP.

Iako je postojala ideja da se zajedno sa Lukom Vudragovićem, Ognjenom Matovićem i Andrijom Vukovićem preseli u FMP, čak i Megu, u konsultaciji sa porodicom, Topić je odlučio da, barem za sada, ostane u Crvenoj zvezdi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari