Jubilej u znaku utakmice između Jugoplastike i Radničkog 1Foto: Fonet

Obeležavanje 40. godišnjice od izgradnje hale „Jezero“ protećiće u znaku košarkaške utakmice između domaćeg „Radničkog“ i splitske „Jugoplastike“, kojom je hala otvorena.

Tim povodom u goste su pozvani slavni košarkaši, koji su tada nosili dres splitskog tima, među kojima su i Jerkov, Vilfan i Krstulović, reprezentativci tadašnje Jugoslavije. Za goste iz Splita, nekadašnjeg grada pobratima, biće organizovan svečani prijem u Skupštini grada Kragujevca. Oni će potom posetiti kompaniju Fiat Krajsler automobili (FCA). Iste večeri, 27. oktobra, svim učesnicima revijalne prijateljske uatkmice iz 1978. godine biće dodeljene medalje u znak sećanja na taj događaj, a predviđena je i dodela svečanih plaketa.

Plakete će između ostalih dobiti Zoran Slavnić, bivši košarkaš, koji je kasnije trener, pored kragujevačkog „Radbičkog“ vodio i ekipe „Jugoplastike“, „Zvezde“ i „Partizana“ i Božidar Maljković aktuelni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, koji je ranije bio trrener „Jugoplastike“ i „Zvezde“.

Prema planu Organizacionog odbora biće održan turnir kadetskih ekipa naslednika „Jugoplastike“, KK „Split“, KK „Borca“ iz Čačka“, KK „Radničkog“ iz Kragujevca i još jedne ekipe iz Beograda. Hala sportova „Jezero“ sa 4.000 mesta na tribinama, koju je projektovao arhitekta Veroljub Atanasijević, otvorena je u okrobru 1978. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari