Junajted gubio 2 miliona funti nedeljno tokom prošle sezone 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Tokom prethodne sezone Mančester junajted je beležio dva miliona funti gubitaka na nedeljnom nivou uprkos povratku navijača na tribine, a uz to je klub pretrpeo i ogromne operativne gubitke na osnovu astronomskih plata igrača, piše Sport Klub.

Sve zajedno drastično je povećalo ukuoni dug kluba i dodatno razbesnelo navijače.

Mančester junajted je prijavio ukupne gubitke u iznosu od 115.5 miliona funti za prošlu sezonu, operativni gubitak je 87.4 miliona funti.

Tako je ukupni dug kluba na 514.9 miliona – čak 95.4 miliona više u odnsu na prethodno stanje, što je dodatno razbesnelo navijače koji su i tako protiv američkih vlasnika već dugi niz godina.

Klub ovako velike gubitke objašnjava činjenicom da je iskorišteno 100 miliona funti kredita na ime gubitaka pretrpljenih zbog koronavirusa i praznih stadiona tokom pandemije.

„Od prethodnog finansijskog izveštaja, ojačali smo prvi muški tim, imali smo uspešnu letnju turneju i napravili osnov za bolji rad od početka nove sezone pod novim menadžerom. Nastavili smo takođe da razvijamo i ženski tim u želji da popravimo svoje mesto među najboljim timovima Superlige za žene. Mi znamo da snaga Mančester junajteda počiva na odanosti navijača i zato nam je uključivanje navijača u rad jedan od prioriteta. Iako je pred nama još mnogo posla, svima u klubu je zajednički i osnovni cilj uspeh na terenu i održiv ekonomski model koji će dovesti do toga kako bismo svi od toga imali korist – i navijači i klub i vlasnici“, poručio je izvršni direktor Junajteda Ričard Arnold.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari