Juriš na zlato u Tokiju 1Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Novak Đoković definitivno će predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju, potvrđeno je posle nagađanja nekih medija da će i on odustati zbog zgusnutog rasporeda grem-slem turnira i velikih napora.

„Đoković je potvrdio želju da učestvuje na Olimpijadi i mi smo spisak sa njegovim imenom već poslali Olimpijskom komitetu Srbije. Odatle će biti prosleđen dalje“, jasna je poruka iz Teniskog saveza Srbije.

Rafael Nadal, Dominik Tim, Roberto-Bautista Agut, Denis Šapovalov, Gael Monfis samo su neki od igrača koji su već odustali od učešća u Tokiju, a očekuje se da se narednih dana ta lista još više produži.

„Olimpijske igre su mi uvek mnogo značile i bile prioritet. Imao sam priliku da učestvujem na njima tri puta i bio sam počastvovan da nosim zastavu svoje zemlje“, obrazložio je svoje odustajanje Nadal koji je osvojio olimpijsko zlato u Pekingu 2008. godine.

Odlazak u Japan znači promenu vremenskih zona, veću vlažnost, velike vrućine, igranje na tvrdoj podlozi posle šljake i trave, malo vremen za oporavak . Ali je jasno da je olimpijsko zlato jedini trofej koji Novaku nedostaje u karijeri kao i da je njegova velika želja bila i ostala da predstavlja Srbiju.

Na spisku TSS se od tenisera nalazi još samo Miomir Kecmanović, učešće su otkazali Dušan Lajović, Filip Krajinović i Laslo Đere. Od teniserki, za singl su prijavljene Nina Stojanović i Ivana Jorović, dok će Aleksandra Krunić sa Ninom nastupiti u dubl konkurenciji. Poslednji dan za prijavu bio je u utorak tako da je ovaj spisak konačan.

Đoković ima bronzanumedalju sa Olimpijskih igara u Pekingu 2008. u Rio de Žaneiru eliminisan je u prvom kolu od Del Potra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari