Juventus za Vlahovića nudi 50 miliona evra 1Foto: EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Ne prođe dan a da italijanski štampani mediji nešto ne napišu o liku i delu Dušana Vlahovića. Poslednja informacija vezana je za odlučnost Juventusa da već u januaru dovede srpskog napadača tako što će Fiorentini ponuditi 50 miliona evra.

Jasno je da od produžetka saradnje između Vlahovića i Fiorentine neće biti ništa; svesni su u Firenci da u naredna dva prelazna roka moraju prodati srpskog napadača, ali su takođe pri stavu da ga neće pustiti za manje od projektovanih 70 miliona evra.

S obzirom na omraženost u Firenci prema Juventusu koja je uvećana nakon prelaska Roberta Bađa 1990. u torinske crno-bele, Roko Komiso, predsednik Fiorentine biće pod posebnim pritiskom da Vlahovića proda bilo kojem drugom klubu samo ne Juventusu.

U Torinu, pak, mnogo ne haju za antagonizam koji postoji na relaziji Fiorentina – Juventus već su namereni da već u januaru završe značajan transfer. Informacije iz Italije su takve da ni sam Vlahović ne bi imao ništa protiv da se preseli u Torino.

U današenjem izdanju Gazeta delo sport piše da je Stara dama spremna da u januaru Fiorentini ponudi 50 miliona evra na ime obeštećenja prilikom transfera Dušana Vlahovića.

Juventus finansijski uopšte nije toliko likvidan; verovanto bi morao da se osloni i na pomoć Fijata, međutim u Firenci za pomenutu sumu uopšte nisu spremni ni da pregovaraju.

Roko Komiso je zacrtao traženih 70 miliona evra kao preduslov da se uopte započnu razgovori na pomenutu temu.

Vlahovića ugovor sa klubom iz Firence veže do juna 2023. godine. Bogatiji klubovi, pogotovo sa Ostrva, spremni su da ispune želje rukovodećih ljudi Fiorentine.

Nasuprot tome, Vlahovićevi primarni planovi vezani su za ostanak u Seriji A.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari