Carlo Ancelottifoto EPA-EFE/Kiko Huesca

U tri navrata su bili u podređenom položaju pred revanše osmine, četvrt i polufinala Lige šampiona. Po identičnom scenariju, već su delovali prežaljeno uoči utakmica na „Santjago Bernabeu“ stadionu i svaki put su uspevali da pobegnu sa „giljotine“. Protiv Mančester sitija u polufinalu izrežirali su neverovatan preokret u 90. i 91. minutu golovima Rodriga. Bio je to Realov deveti preokret u sezoni i to je činjenica kojom se trener Anćeloti rukovodio uoči revanša.

Posle 4:3 u Mančesteru, Siti je imao 1:0 u Madridu sve do 90. minuta, kada je rezervista Rodrigo sa dva gola ponovo bio Realov spasilac. Baš kao i protiv Čelsija, mladi Brazilac odveo je svoj tim u produžetke, a tamo je Karim Benzema preuzeo odgovornost.

Karlo Anćeloti je posle plasmana u finale 28. maja protiv Liverpula, u Parizu, otkrio način na koji je motivisao svoje izabranike pred revanš sa Sitijem.

„Pustio sam im video sa svim preokretima koje smo napravili ove sezone, a bilo ih je osam. Naslov je glasio: ‘Nedostaje još jedan’ i uspeli smo da dođemo do njega. Sada u finalu barem startujemo od 0:0“, duhovit je bio Anćeloti.

Ne može Italijan a da ne prizna da su i protiv Sitija, baš kao i tokom serijala sa Pari Sen Žermenom i Čelsijem, imali neverovatnu količinu sreće.

„Nije lako objasniti, kada su svi mislili da je gotovo, jedan mali detalj je bio dovoljan da se stvari preokrenu. Rodrigov gol nas je naterao da krenemo još jače, dao nam je dodatnu energiju. Kada izjednačiš u poslednjem minutu dobiješ psihološku prednost, ali da bi dobio mečeve kao ovaj potrebno je da imaš i malo sreće. Ipak, nijednog trenutka nismo spustili gard, veličina kluba nam to ne dozvoljava nego nam daje snagu da guramo, da verujemo… Igrali smo protiv jakog rivala, jednog od favorita za osvajanje Lige šampiona. Ne znam kako bih objasnio šta se dešavalo, zasluge za preokret idu igračima i navijačima koji su nas gurali i van stadiona, danima pre utakmice. Svi smo ponosni“, naveo je Anćeloti, kojem će finale u Parizu biti peto kao stručnjaku u Ligi šampiona.

Real će u finalu igrati protiv Liverpula. Biće to repriza iz 2018, kada su Madriđani pobedili 3:1.

Interesantno je da je Anćeloti, pre povratka u Real, vodio Everton, gradskog rivala Liverpula.

„Uzbuđen sam zbog još jednog okršaja sa velikim klubom kakav je Liverpul. Igrao sam protiv njih i kao igrač i kao trener, živeo sam tamo dve godine, biće to još jedan derbi za mene. I dalje sam ‘evertonovac'“, poručio je sjajni italijanski stručnjak.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari