Kaluđerović spasilac Kragujevčana 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Promenio je u bogatoj karijeri više od 15 klubova ali je i dalje na ceni. Kako bi uspeli da se spasu ispadanja iz Superlige, Radnički iz Kragujevca angažovao je iskusnog Andriju Kaluđerovića, jednog od najboljih domaćih napadača kada je Superliga u pitanju, u poslednjih desetak godina.

Kina, Španija, Kipar, Švajcarska, pa Australija, Katar, Litvanija i Tajland, zatim Novi Zeland, Slovenija, Indija i Hrvatska, pa za kraj Letonija i Uzbekistan, države su u čijim je ligama, u glavnom uspešno, nastupao 24-godišnji centarfor.

Nakon poslednjih šest meseci u Nasafu, sa kojim je igrao finale AFC Kupa, što je pandan evropskoj Ligi šampiona, Kaluđerović je rešio da se vrati u otadžbinu.

Ovog puta u Kragujevac, kod starog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Rada, a sada sportskog direktora Radničkog 1923, Slavka Perovića.

Nije još uvek ozvaničeno, ali Sportski žurnal tvrdi da samo formalnosti dele Kaluđerovića od dresa Kragujevčana, fenjeraša u Superligi, na kraju jesenjeg dela.

Radničkom su očajnički potrebni golovi, zakucani su na poslednjem mestu na tabeli sa 16 bodova iz 21 utakmice i tek 20 pogodaka. Samo je još Novi Pazar postigao toliko, a Radnik manje (16).

Kaluđerović ima znanja i iskustva da pomogne Radničkom, nešto slično pokušao je da uradi prošle sezone u dresu rada. Za „građevinare“ je postigao devet golova, ali klub sa Banjice, na kraju, nije izbegao ispadanje u niži rang takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari