Kari i Tompson odmarali, Bjelica ih častio pobedom 1foto EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO SHUTTERSTOCK OUT

Golden Stejt je protiv San Antonio nanizao četvrtu pobedu zaredom (100:94). U odsustvu Stefa Karija i Kleja Tompsona, Nemanja Bjelica i Džonatan Kuminga predvodili su Voriorise do 52. pobede u sezoni.

Voriorsima je preostala samo još jedna utakmica do kraja regularnog dela sezone. Na dobrom su putu da plej-of dočekaju kao trećeplasirani u Zapadnoj konferenciji i lako bi moglo da se desi da četvrtfinalni serijal odigra protiv Denver Nagetsa.

Protiv San Antonija, Voriorsi su nešto lošije šutirali, pogotovo Džordan Pul, međutim u formi su bili Bjelica i ruki Kuminga.

Bjelica je meč završio sa 12 poena, šutirajući sa distance 2/3. Kuminga je, pak, bio impresivan. Momak iz Konga meč je završio sa 18 poena, i uz pomenutog pula bio je najefikasniji u redovima Golden Stejta.

Pul je iz igre šutirao 3/19, ispalio je čak 11 trojki uzeo trećinu šuteva van linije 7,24 timski gledano i samo jednu loptu provukao kroz obruč.

San Antonio je uveo meč u dramatičnu završnicu, ali ne i da režira preokret. Kada se meč lomio zadrhtala je ruka Džoku Lendejlu, dok je Džordan Pul zadržao smirenost i sa linije penala ispogađao bitne šuteve.

Meč nisu odigrali Stef Kari i Klej Tompson. Prvi zbog problema sa stopalom, dok je sjajni šuter dobio mogućnost da odmori.

U porazu San Antonija od Voriorsa najistaknutiji pojedinac bio je Loni Voker sa 24 poena, a dvocifreni su Bili iTre Džons, Džošua Primo i Džoš Ričardson.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari