Kari ponovo za istoriju 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Rivali Golden Stejt odavno su naučili da dvocifrena prednost protiv Voriorsa u bilo kom trenutku meča ne znači zagarantovani trijumf.

U noći između ponedeljka i utorka Nju Orleans treći put ove sezone iskusio je razočaranje nakon što je tim Stiva Kera stigao prednost Pelikansa od 21 poen i na kraju slavio rezultatom 125:115. Tako su Voriorsi postali prvi tim od 1955. godine koji je uspeo da preokrene zaostatak od 20 koševa sa poluvremena (prethodno su to učinili u utakmici protiv Filadelfije 18. novembra). Istovremeno, i Stef Kari, koji je predvodio ekipu sa 31 košem i 11 asistencija, upisao je još jednom svoje ime u istoriju NBA lige postigavši više od 2.000 trojki za šta mu je bilo potrebno 597 utakmica, što je  najmanji broj mečeva tokom kojih je neki igrač stigao do ove brojke. Na kraju su ipak svi ovi podvizi delimično ostali u senci Karijeve povrede skočnog zgloba. Plej Voriorsa nagazio je na stopalo Itvana Mura dok se borio da ukrade loptu, a prvi pregledi pokazuju da nema preloma odnosno da neće duže odsustvovati sa terena.

– Bio je to glup potez, zakačio sam Itvanovu patiku dok sam ga jurio i nisam mogao da se zaustavim. Boli – rekao je Kari, koga je u ekipi Voriorsa pratio Klej Tompson sa 22. Na drugoj strani, najefikasniji među Pelikansima bio je Džrua Holideja, koji je do poslednje četvrtine vodio svoj tim sa 32 ubačena koša, da bi u odlučujućem periodu bio zaustavljen na samo dva poena.

Kao i Golden Stejt i drugi prošlogodišnji finalista Klivlend nastavio je sa ubedljivim partijama. Nakon malog posrtanja na početku sezone Kavsi su se vratili na pravi put, a veliki doprinos nizu pobeda pored zvezde tima Lebrona Džejmsa daju i igrači sa klupe. Tako je u trijumfu protiv Čikaga (91:113) ponovo zablistao Dvejn Vejd sa 24 poena, šest skokova i dve asistencije. Vejd je nastavio sa odličnim partijama u poslednjih  mesec dana zbog čega je Lebron Džejms kazao da će upravo 35-godišnji igrač biti glavni kandidat za najboljeg rezervnog košarkaša ove sezone.

– On je i ranije bio predvodnik timova za koje je igrao. Ne postoji situacija u kojoj nije bio, tako da je za nas privilegija što ga imamo i što daje svoj doprinos sa klupe. Način na koji igra je sjajan – kazao je Džejms koji je utakmicu završio sa  23 poena uz sedam skokova i šest asistencija dok je Kevin Lav postigao poen više uz 13 uhvaćenih lopti. U ekipi Bulsa najbolji je bio Kris Dan sa 15 poena, šest skokova i pet asistencija.

 Jokić: Ne vraćam se dok ne budem spreman

Dalas je poražen na prvoj utakmici tokom duže serije gostovanja od Dalasa (122:105), a srpski košarkaš Nikola Jokić, koji je povredio skočni zglob, rekao je da neće žuriti sa povratkom na parket. „Bolje je, ali neću se vratiti dok ne budem spreman. Nije fer prema saigračima i treneru jer ne mogu da pružim sto odsto. Medicinski tim radi sjajno posao. Održavaju me u formi. Čekam samo da se zglob oporavi, da budem spreman. Ne želim da ispadnem iz forme, radim sve što mogu dok sam u ovom stanju, kako ne bih morao da se spreman kada se oporavim“, rekao je Jokić. Na drugoj strani trener Majkl Meloun očekuje da se srpski košarkaš vrati u tim od sledeće nedelje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari