Karting klub iz Kragujevca ovu sezonu završio sa medaljama 1Foto: SSKS

Kragujevački 034 racing team za dve godine postojanja osvajio dva trofeja.

U nedelju, 12. decembra, u Jagodini je održana manifestacija proglašenja pobednika u kartingu. Organizator je bio Srpski sportski karting savez, a okupio se veliki broj kartingaša iz cele zemlje.

Kragujevački Auto Moto Karting klub 034 racing team imao je ove sezone zapažene rezultate kako u kartingu, tako i na auto trkama. Kragujevački 034 racing team zauzeo je visoko treće mesto u konkurenciji 14 klubova.

U klasi Formula A, titulu vicešampiona Srbije osvojio je Milan Stanojević, vozač iz Niša koji je branio boje 034 racing teama. Njegov mlađi klupski kolega Lazar Masulović osvojio je treće mesto dok je Miloš Miodragović zauzeo peto mesto.

U klasi popularnih šiftera Manojlo Ristić takmičar 034 racing teama bio je peti, dok su Miloš Zeka Đorđević i Suad Asanovic Suki osvojili osmo i deveto mesto u generalnom plasmanu.

U klasi 7, TaG, Kragujevčanin Aleksa Marković i pored brojnih pehova zauzeo je treće mesto, dok je debitant Nikola Simović sezonu završio kao osmi.

Sto se tiče najjače klase osme popularne TaG+ Sasa Miletić završio je ovu sezonu kao četvrti, Dragan Đorđevic peti, a Vladan Jakovljević šesti. Osma klasa bila je posebno zanimljiva za Kragujevčane jer su se u njoj nadmetala trojica iz ovog grada.

AMK 034 racing team iz Kragujevca sledeće sezone ima velike ambicije i cilj vrh u auto moto i karting sportu. Inače, klub postoji dve godine i do sada je osvojio dva trofeja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari