Ispao od Hrvatske, pa ponuđen novim ugovorom: Japan čuva svog selektora 1EPA-EFE/Neil Hall

Dan posle eliminacije na penale, u osmini finala Svetskog prvenstva u Kataru, Hađime Morijasu dobio potvrdu da matični Savez veruje u njegov rad.

Samuraji su pobedili jednu Nemačku i jednu Španiju u grupnoj fazi, pa u nokaut rundi 120 minuta maltretirali aktuelnog planetarnog vicešampiona, oduševljavajući sve svojim napadačkim, disciplinovanim i neumornim fudbalom, pa su poslodavci iskusnog stručnjaka iz „zemlje izlazećeg sunca“ odlučili da mu ponude produžetak saradnje sve do 2026. godine.

Ugovor bio bio potpisan na dve godine, s klaiuzulom o automatskom obnavljanju za još 24 meseca, što znači da bi Morijasu trebalo da predvodi Japance i na sledećem Mundijalu na tlu Sjedinjenih Američkih Država, Meksika i Kanade.

S očiglednom pretpostavkom da će ova azisjska selekcija posle učešća na SP u Kataru vezati osmi uzastopni plasman na Svetsko prvenstvo.

„Momci koje vodim su pokazali da Japan ima budućnost i da može da se takmiči sa najboljim ekipama sveta. Jesmo eliminisani, ali smo dobili dva nekadašnja šampiona planete, Nemačku i Španiju, uz izborene produžetke protiv aktuelnog viceprvaka, Hrvatske“, rekao je Morijasu nakon bitke izgubljene na penal ruletu.

Morijasu je izborenom osminom finala ponovio najdalji domet reprezentacije na Mundijalima, a da zna svoj posao potvrdđu i podatak da su gro golova postigli igrači koje je uvodio sa klupe za rezerve, kao i da su  se Samuraji izvadili iz svakog rezultatskog minusa na mečevima u Kataru.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari