Savršen red i origami na poklon: Japanski fudbaleri srušili Nemačku, pa sredili cakum-pakum svoju svlačionicu (VIDEO, FOTO) 1EPA-EFE/Rungroj Yongrit

Nisu samo navijači zemlje sa Dalekog istoka drugačiji od ostatka sveta.

Fudbalska reprezentacija Japana oduševila je na terenu, ali i posle senzacionalne pobede protiv nabeđene Nemačke u startnom kolu E grupe Svetskog prvenstva u Kataru (2:1).

Toliko da su izveštači Međunardone fudbalske federacije, sa lica mesta, na zvaničnom Tviter profilu FIFA objavili fotografije iz svlačionice Takume Asana i društva.

Zbog toga što su zatekli besprekorno čist i uređen prostor u kom se igrači inače presvlače, opuštaju, raduju, tuguju… : očišćen pod, presavijene peškire, vojnički složene flašice vode…

Kao da niko nije kročio u prostoriju, a ne u istoj „ludovao“ zbog rezultatskog preokreta u duelu sa Pancerima i osvajanja prvih bodova na ovogodišnjem SP.

I, da stvar bude čudesnija, ekipa i stručni štab su imali volje i vremena da u znak zahvalnosti domaćinu naprave i ostave mnoštvo primeraka origamija sa posvetom.

Demonstrirajući tradicionalnu veštinu pravljenja figura od papira i svoju čuvenu posebnost, poput njihovih pristalica koje i u Kataru oduševljavaju planetu čišćenjem tribina od smeća nakon meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari