Ko je najbolji strelac u istoriji Mundijala i može li neko da obori njegov rekord? 1EPA/ANDREAS GEBERT

Bivši reprezentativac Nemačke Miroslav Klose neprikosnoven je na večnoj listi najboljih strelaca u istoriji Mundijala.

U dresu „pancera“ učestvovao je na četiri Mundijala i ukupno je postigao 16 golova.

Od aktivnih igrača čini se da ga trenutno niko ne može ugroziti, pošto se Nemac Tomas Miler sa 10 golova nalazi tek na deobi osmog mesta večne liste strelaca. Ipak, fudbaler Bajerna uskoro puni 34 godine i ovo je njegov poslednji Mundijal.

Na deobi 24. mesta na večnoj listi strelaca su Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi sa po osam postignutih golova, ali su i oni uoči Mundijala u Kataru izjavili da igraju poslednje veliko takmičenje u dresu sa nacionalnim grbom.

Međutim, na deobi 32. mesta nalazi se mladi fudbaler koji bi u budućnosti mogao da obori Kloseov rekord koji zasad deluje nedostižno. Reč je o fantastičnom Francuz Kilijanu Mbapeu koji je do sada postigao sedam golova na svetskim prvenstvima.

Samo na ovom šampionatu ih je postigao već tri i tako pokazao da se nalazi u sjajnoj formi, a nema dileme da „galski petlovi“ žele da idu do kraja i na ovom prvenstvu.

To znači da će napadač PSŽ-a imati još nekoliko utakmica u Kataru za popravljanje statistike, a budući da su mu tek 24 godine jasno je da se ispred njega nalaze barem dva, ako ne i tri Mundijala i sasvim dovoljno prilika da sruši Kloseov rekord.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari