"Napašćemo Kamerun i vratiti našu igru": Strahinja Pavlović priznaje nemoć protiv "strašnog" Brazila i najavljuje kambek Orlova 1foto: STARSPORT

Defanzivac fudbalske reprezentacije Srbije ne gubi tlo pod nogama nakon (ne)očekivanog poraza od Karioka (0:2).

Mnogo su obećavali selektor Dragan Stojković i njegovi igrači pred premijeru u G grupi Mundijala u Kataru, ali su ispali lak plen reprezentacije višestrukog svetskog šampiona.

„Bila je to teška utakmica, oni su fantastičan sastav, sa 11 igrača koji igraju strašan fudbal. Bili su bolji i uspeli su da pobede. Mi igramo napadački i to znači dosta prostora za njihove napadače.

Prvo poluvreme smo dobro držali srednji blok i nismo radili presing, ali kada smo primili gol, morali smo otvorenije…“ realan je naš štoper u formaciji sa trojicom fudbalera pozadi.

Prvotimac Salcburga prvi je dobio sudijsku opomenu na meču u Dohi, a opšti je utisak da je sudija držao stranu Brazilcima. Međutim, volji za istinu nije ničim uticao na ishod meča.

„Normalno da nije prijatno kad na samom startu dobijete žuti karton. Mislim da je to bilo preterano jer je to bio prvi start. Nisam imao nameru da napravim faul, to može da vas poremeti.

Moramo da budemo spremni na sve. Nastavio sam i posle toga da igram isto. Naravno da sam bio malo pažljiviji da ne dobijem crveni karton“, poručio je Strahinja Pavlović.

Strateg srpskog tima bio je vrlo kritičan na temu igre Orlova, naročito za izdanje u drugom poluvremenu, kada je Srbija mogla da dobije i više od dva gola.

„Sigurno da nije bio najsrećniji, pošto voli da pobeđuje kao i svi mi. Nije ništa specijalno rekao, rekao je da dignemo glavu gore i svaki bod je bitan“.

Tadić, Mitrović, braća MIinković-Savić, Veljković… imaju dve prilike za vađenje, prvu već 28. novembra, kada u 11.00 staju na crtu Kamerunu.

„Imamo vremena do ponedeljka da analiziramo do utakmice sa Kamerunom. Samo pozitivna energija, ima vremena za dve pobede i daćemo sve od sebe da prođemo grupu

Znali smo da će biti ove druge dve važnije za nas. Ako pobedimo idemo dalje… Šta znači da treba da igramo  hrabrije? To znači da igramo isto kao i prethodne utakmice, jer ova nije bila na tom nivou“, poručio je reprezentativac Srbije, koja se u zadnjem kolu sastaje sa Švajcarskom (2. decembar, 20.00).

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari