"U fudbalu su senzacije moguće": Filip Đuričić motivisan i miran pred premijeru sa Brazilcima 1foto: Starsport

Kreativni vezista fudbalske reprezentacije Srbije apeluje na postupnost u mislima i delima na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Za razliku od našeg tima, selekcija Brazila je izraziti favorit za osvajanje titule planetarnog šampiona. To, međutim, ne utiče na optimizam izabranika Dragana Stojkovića, naročito posle današnje nestvarne pobede „male“ Saudijske Arabije nad jednom Argentinom, predvođenom magom fudbala Lionelom Mesijem.

„Fudbal je pokazao da su senzacije moguće, to nam daje samopouzdanje, ali naša utakmica je totalno drugačija i neće biti nimalo lako, daje nam nadu da je senzacija moguća. Da li su Brazilcima slabe karike bekovi? Pa igraju u Juventusu, ako je tako to nije lepo za nas. Imaju mane i pokušaćemo da ih napadnemo gde su najtanji. Ne bih otkrivao da li su bekovi najslabiji“, kaže Filip Đuričić, koji jedva čeka 24. novembar i 20 sati.

„Kada sam počinjao ispred zgrade uvek sam zamišljao kao da igramo protiv Brazilaca. Koji je bio epilog, možete samo da zamišljate? Uvek sam zamišljao finale, za nas je u četvrtak već finale i da epilog bude kao i ispred zgrade“.

Za vezistu Sampdorije debitantsko učešće na SP predstavlja „krunu karijere“, pogotovo što se pre godinu borio sa teškom povredom, ali ne žuri sa prognozama i obećanjima. Voleo bi da ni drugi to ne čine.

„Pritisak ne mora da bude negativna stvar, jedva čekamo da izađemo i igramo protiv njih. Ja ne volim kad se priča o tom polufinalu, finalu, samo da igramo utakmicu po utakmicu. Idemo utakmicu po utakmicu, to kakve sumnje imaju nije naš fokus. Kako god, bitno je da mi prođemo grupu. To od kada oni počinju takmičenje, nije bitno“.

Naravno, centralni igrač sredine terena voleo bi da selektor izdiktora njegovo ime kada bude predavao svoj deo protokola utakmice sa viđestrukiim šampionom sveta, ali ne opterećuje se vremenom koje će dobiti.

„Svejedno je da li ću igrati minut ili više, samo je važno da dođemo do pobede. Što se tiče Brazila i njihovih golmana, nema tu potrebe za analizu. Dobro ih poznajem. Kao i do sada, moramo da igramo hrabro, tako da šta bude-bude“.

Đuričić ne misli da će ishod derbija G grupe biti rešen u ranoj fazi utakmice u Dohi.

„Svi znamo da se utakmice lome u završnici utakmice i mene bar raduje da se u drugom poluvremenu igra bolje. Naravno da bismo voleli da rešimo utakmicu ranije, ali nema lakih utakmica“, zaključuje srpski reprezentativac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari