Katastrofa Partizana 1

Posle poraza u večitom derbiju teškog izvesnog gubitka titule u domaćem šampionatu, fudbaleri Partizana katastrofalnim greškama odbrane, omogućili su Čukaričkom da 9. maja, u revanšu polufinala Kupa Srbije, odigra taktički zrelo, kako bi materijalizovao pobedu od 4:2 sa sinoćnjeg meča na Banovom brdu.

Crno-beli su u situaciji da sezonu završe bez trofeja; indikativno, to bi značilo i odlazak Miroslava Đukića sa klupe, što su u sredu uveče i zahtevali najstrastveniji navijači. Istovremeno, u drugom polufinalnom paru; Mačva i Mladost remizirali su 1:1.

Prinuđen, trener Lalatović izveo je sinoć kombinovani sastav u kome su šansu dobili i neki mladi igrači nalik desnom beku Radiću, kao i pojedinci koji su prošlog leta stigli iz hrvatske treće lige (Belaković).

Znalački, flasterima na Tošiću i Đerleku, domaćin je umanjio dominaciju crno-belih u manevru, automatski dobivši više prostora da napadne u fazi tranzicije. Crno-beli su u prvom poluvremenu stvorili sijaset prilika, imali posed lopte i vešto koristili utrčavanja iz drugog plana Đerleka, ali Belić je zaustavljao šuteve Tavambe, Pantića, Ožegovića i u nastavku Tošića i Ivanovića.

Mučio se Čukarički s prekidima, i upravo je posle „haosa“ na pet metara Sava Radić postigao autogol, da bi Danilo Pantić majstorijom doneo izjednačenje pred pauzu. Pokušao je Đukić ulascima Jankovića i Ivanovića da prodrma ekipu, ne slutivši da je odbrana sposobna da načini katastrofalne greške; prvo je Bojić stigao do drugog gola na utakmici, tako što se maestralno snašao u šesnaestercu, lako matiravši golamana Jovičića, da bi posle promašenog zicera Ivanovića, Mudrinski postavio konačnih 4:2, tako što je prethodno Urošević neshvatljivo poklonio loptu koju je napadač Čuke zakucao u praznu mrežu. U Šapcu je Mačva povela golom Nikole Milinkovića u 26. minutu,a Mladost je izjednačila preko Stefana Dimića.

Đukić: Neverovatno

– Nije normalno da primimo ovakva četiri gola. Neverovatno. Teško je pobediti kada primite četiri gola. U napadu smo imali veliki broj šansi, dali dva gola, ali defanzivno smo bili katastrofalni – ostao je “zaeđen” trener Đukić posle meča u kome je Partizan primio najviše golova u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari