Kavani se izleteo i otkrio da uskoro stiže u Barselonu 1Foto: EPA-EFE/Martin Rickett

Jedan poziv može dosta toga neočekivanog otkriti; naime, Boka Juniors je nedavno zvala Edinsona Kavanija u nameri da pojača navalu za januar i Kup Libertadoresa, međutim iskusni Urugvajac morao je da im se zahvali na ponudi uz obrazloženje da će početkom 2022. preći u Barselonu.

Ovu informaciju otkrio je argentinski Tycsports, uz dodatak da će Kavani pojačati Barselonu kako bi popunio prazninu nastalu prevremenim penzionisanjem Serhija Aguera.

Uprava Barselone pokušaće u januaru i da proda Luka De Jonga i time ostavi dovoljno prostora za Kavanija, koji bi na taj način predstvljao podršku u samom špicu napada Memfisu Depaju.

Ukoliko do prelaska iz Mančester junajteda zaista bude došlo, Depaj bi mogao, u zavisnosti od sistema igre, i da pređe na poziciju levog ofanzivnog igrača.

Kavani će 2022. napuniti 35 godina, međutim Urugvajac je u takvom fizičkom stanju da bi sigurno mogao da pomogne Barseloni da prevaziđe krizni period u kojem se nalazi.

Nedavno je otkriveno da su se Laporta, predsednik Barselone i Mino Rajola, kontroverzni fudbalski menadžer, sastali razgovarajući o mogućnosti da na leto Erling Haland stigne na Kamp Nou.

Do eventualnog transfera koji bi mogao da promeni čak i tok istorije u Barseloni, Kavani bi trebalo da bude centarfor čije je iskustvo, znanje i atleticizam dovoljno za razbijanje protivničkih bunkera.

Kavani je ove sezone u dresu Junajteda u Premijer ligi i Ligi šampiona kombinovao igrao samo 274 minuta. “ Crveni đavoli“ su poslednjeg dana letnjeg prelaznog roka nudili Kavanija Barsi u vidu jednogodišnje pozajmice.

Kataloncima je tada problem pravila velika plata, pa su se odlučili da budu ekonomični, ali od Seviljinog Luka de Jonga gotovo da ništa nisu dobili.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari