Kazahstan (opet) na putu do medalje 1Foto: FoNet/ FutsalEURO

Futsal reprezentacija Srbije je među osam najboljih u Evropi.

U završnicu Evropskog prvenstva u Sloveniji naša selekcija kvalifikovala se zahvaljujući pobedi domaćina protiv Italije (2:1) u poslednjem kolu A grupe, ali još više zahvaljujući dobrim igrama i rezultatima protiv Slovenije (2:2) i Italije (1:1), posle čega je očekuje večerašnji duel sa starim znancem i dužnikom Kazahstanom (18.00).

– Kada se sve sabere i oduzme zasluženo smo se kvalifikovali u četvrtfinale. Meč protiv Kazahstana biće izuzetno zahtevan, kako fizički tako i psihički – tvrdi selektor naše reprezentacije Goran Ivančić.

Kazahstan je završio kao prvi u B grupi, zahvaljujući pobedi nad Poljskom od 5:1 i remijem sa viceprvakom Evrope Rusijom – 1:1.

Predstojeći meč prilika ja da se naša reprezentacija revanšira bivšoj sovjetskoj republici za ubedljiv poraz od pre dve godine u Beogradu (5:2) u borbi za bronzanu medalju.

– Kazahstan nam je veliki dužnik zbog tog poraza u Beogradu i to nam je dovoljan motiv. Neće biti lako. Naprotiv. Ali, verujem da možemo da se nadigravamo sa njima i verujem da možemo opet među četiri najbolja tima u Evropi – optimista je Dragan Tomić, koji je golom 28 sekundi pre kraja meča sa Slovenijom doneo bod koji je našu reprezentaciju, praktično, odveo u četvrfinale takmičenje podno Alpa.

Posle ovog duela, takođe u hali Sožice u LJubljani, u drugom četvrtfinalnom susretu sastaće se Slovenija i ruski tim (21.00).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari