Kecmanović još jednom u osmini finala Australijan opena: Dve spasene meč-lopte za podvig protiv Amerikanca Pola i duel s Alkarazom 1Foto: AP/Asanka Brendon Ratnayake

Miomir Kecmanović, koji je na 60. mestu četvrtoplasirani srpski teniser, igraće još jednom u osmini finala Australijan opena, dokle je dogurao i 2022, što mu je i najdalji domet na turnirima za grend slem.

U trećem kolu je savladao Amerikanca Tomija Pola (14. mesto) sa 6:4, 3:6, 2:6, 7:6 (9:7), 6:0.

 

Tri minuta je nedostajalo da se igra puna četiri časa.

Kecmanović je u taj-brejku spasao dve meč-lopte, pri 6:5 i 7:6, a druga je bila na servis pritivnika, koga je prošle godine u polufinalu izbacio šampion Novak Đoković.

Zatim, sa ivice ponora, ne samo da su mu pripala tri poena uzastopce nego je razočaranog rivala dotukao u setu odluke.

Kada je na pet setova u drugom kolu savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa, koji je na listi na 25. mestu, bio  je to najbolje plasirani protivnik koga je ikada pobedio na grend slemu. Sada ima novo najbolje lično dostignuće.

Suparnik za ulazak u četvrtfinale biće mu Španac Karlos Alkaraz, drugi „reket“ sveta.

Njemu je posle nešto više od sat vremena, pri vođstvu mladog španskog lava sa 6:1, 6:1, predao 18-godišnji Kinez Đuenčeng Šang.

Kecmanović i Alkaraz su igrali jednom, u četvrtfinalu na mastersu u Majamiju 2022, a Španac je pobedio uz veliki napor sa 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari