Kecmanović lako, Đere na mišiće: Srbija povela protiv Norveške 1photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Orlovi imaju dve pobede posle prvog dana meča sa Skandinavcima.

Muška teniska reprezentacija Srbije počela je prema planu kvalifikacije za grupnu fazu Svetske grupe Dejvis kupa.

Miomir Kecmanović doneo je prvi poen Orlovima u duelu sa Andrejom Petrovićem – 2:0 (po setovima 6:1, 6:3).

Očekivano, obzirom da je Beograđanin 34. reket sveta, a Norvežanin našeg porekla trenutno 1265. na ATP listi.

Borba rivala dramatično različitog kvaliteta potrajao je svega 46 minuta, a unapred otpisani nije imao nijednu brejk loptu.

U drugom setu se nekako držao do 6. gema, kada mu je već viđeni slavljenik oduzeo gem na njegov servis i krenuo ka trijumfu.

Posle njega na teren dvorane u Oslu izašao je Laslo Đere i odradio svoj deo posla, s tim što ga je završio tek u taj-brejku trećeg seta.

Kao 362. u svetskom singl poretku, Viktor Đurasović je pružio jači otpor mnogo bolje rangiranom rivalu (65) – 1:2 (3:6, 6:4, 6:7 (8:10)).

Đere je sigurno krenuo, pa iskrizirao a Norvežanin to pretvorio u izjednačenje, da bi u odlučujućem setu morao da prođe pakao doigravanja.

I pojačao vođstvo protiv Norveške, koja je oslabljena odsustvom najveće zvezde tima Kaspera Ruda, kao Srbija izostankom moćnog Novaka Đokovića.

Borba za sledeću rundu reprezentativnog takmičenja nastavlja se već ove subote, od 14.00, kada će rekete prvo ukrstiti dublovi dve reprezentacije.

Domaćina će predstavljati Đurasović i Herman Hejeral, dok će za goste igrati Nikola Ćaćić i Filip Krajinović. Posle toga su u planu dve singl bitke.

Tako što bi Đurasović trebalo da ide na Kecmanovića, a Petrović na Đerea.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari