Kecmanović namučio ljubimca domaće publike ali pripreme za Rolan Garos mora da nastavi na drugom mestu 1Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Fabio Fonjini odigrao meč u kome je Miomiru Kecmanoviću ostavio malo šanse za iznenađenje na startu mastersa u Rimu – 6:3, 7:6 (8:6).

I mada je trenutno tek 132. teniser na svetu, Fabio Fonjini i dalje važi za veoma kvalitetnog igrača na zemljanoj podlozi.

Odavno je Italijan prošao zenit u svojoj karijeri, međutim, i u 37. godini života za publiku u Rimu predstavlja veliku inspiraciju.

Imao je teniser iz Sanrema frenetičnu podršku na centralnom terenu, na kome se namerio na vrlo dobrog Miomira Kecmanovića.

Srpskog tenisera je na samom početku meča skupo koštao loš start i nešto slabiji prvi servis. Fonjini je iskoristio treću brejk priliku i već u uvodnom gemu oduzeo je servis Kecmanoviću.

Imao je rođeni Beograđanin danas naspram sebe izuzetno raspoloženog rivala. Vrlo je ubedljivo Fonjini delovao na svoj servis, ne dozvolivši Srbinu da uopšte dođe do brejk prilike.

Daleko bolju partiju Kecmanović je pružio u drugom setu. Delovao je samouvereno i kada se činilo da bi Fonjini mogao da ga slomi, bodren od strane publike koja je ispunila tribine centralnog terena.

Fabio je dolazio do vinera kad god je delovalo da bi duel mogao da dobije obrise drame. Meč je završio sa čak 42 direktna poena, što je učinak u rangu najboljih tenisera današnjice.

Kecmanović se veoma dobro kretao na osnovnoj liniji, delovao je samouvereno prilikom razmene dužih udaraca i zapravo je jedine oscilacije u igri prikazao u najbitnijem delu drugog seta – taj-brejku.

Uprkos tome što je prvi napravio mini-brejk, ključnim se ispostavio poen koji je izgubio na svoj servis za 2:4 u korist Fonjinija.

Italijan je potom imao vezane tri meč lopte prilikom kojih je Kecmanović pokazao zrelost i smirenost, međutim, kada je trebalo da iskoristi momentum i spasene tri meč lopte rivala pretvori u set priliku, on je kod 6:7 za protivnika izgubio svoj servis težine poraza.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari