Kenedi poručio Bajdenu: Pustite Đokovića da igra u Americi 1Foto: EPA-EFE

Robert Kenedi Junior, bratanac bivšeg predsednika SAD Džona Kenedija, pozvao je američku vladu da ukine odredbu kojom se zabranjuje ulazak u ovu zemlju strancima koji nisu primili vakcinu protiv koronavirusa, a od predsednika Džoa Bajdena zahteva da dozvoli Novaku Đokoviću da učestvuje na US openu.

U objavi na svom Tviter nalogu bivši javni tužilac i profesor prava pozvao je na akciju kako bi se srpskom teniseru dozvolio nastup na poslednjem grend slem turniru u sezoni.

„Vreme je da se okonča nedelotvorna, diskriminatorna politika koja sprečava Đokovića da igra. Šampion Vimbldona, neko kome je već bilo zabranjeno da igra na Australijan openu zbog toga što nije vakcinisan, rekao je da je spreman da žrtvuje turnir kako bi sačuvao zdravlje i integritet svog tela. Ne možete da prisiljavate nekog da donosi odluke koje mogu da utiču na njegovo zdravlje“.

Kenedi poručio Bajdenu: Pustite Đokovića da igra u Americi 2

 

Robert Kenedi Junior je autor desetak knjiga koje se bave zaštitom životne sredine, od kojih su dve bile na listama „Njujork Tajms bestselers“ najprodavanijih u Americi.

Kenedi je poznat kao promoter ideje da vakcine izazivaju autizam kod dece, a takođe je i protivnik 5G internet mreže.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari