Kerkez: Zameram igračima jer su respektovali rivala 1foto: Starsport.rs ©

Čukarički je ubedljivo poražen od Tventea u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija – 1:3. Uprkos tome, Dušan Kerkez, trener belo-crnih, veruje da u revanšu njegovi izabranici mogu napraviti iznenađenje.

„Znali smo sa kakvom ekipom igramo, ali mislim da smo ih u prvom poluvremenu previše respektovali. Golovi koje smo primili su samo pitanje manja koncentracije. Čestitam Tventeu na zasluženoj pobedi. Ovo su utakmice iz kojih se uči. Utakmica je pokazala naša dva lica. I dalje verujem da imamo kvalitet da probamo da napravimo iznenađenje i nadam se da ćemo davati golove iz šanse koje stvorimo. Šanse se ne broje već samo golovi“, utisci su šefa struke Čukaričkog.

Napravio je Kerkez u drugom poluvremenu dobre izmene; ulascima Adžića, Lučića i Ovusua Čukarički je bio konkretniji, kreativniji i opasniji po gol gostiju, što su segmenti u igri koji uveravaju šefa struke Čukaričkog da bi u revanšu belo-crni mogli da budu još konkretniji i efikasniji.

„Imali smo plan. A planovi nekad prođu, a nekada ne prođu. Trebalo je da neki igrači uradi pojedine stvari u prvom, da bi drugi igrači odradili svoj posao u drugom poluvremenu. Znali smo koji kvalitet poseduju Adžić, Ovusu i Lučić i šta mogu da donesu. Adžić je skoro izašao iz povrede, Ovusu nije još u punom takmičarskom ritumu. Jedino što mogu da zamerim mojim igračima što su respektovali rivala. Ponosan sam na njih što smo pristupom u drugom delu pokazali da možemo da napravimo nešto dobro ove sezone“, zaključio je Kerkez.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari