Keržakov: U Spartaku imam 2.000 dolara mesečno 1Foto: FK Spartak

Aleksandara Keržakova (40), nekadašnjeg ruskog fudbalskog reprezentativca, trenerske vode su donele u Spartak iz Subotice.

Bilo je to prijatno osveženje za naš klupski fudbal jer se radi o poznatom imenu iz igračkih dana, istaknutom golgeteru Zenita iz Sankt Petrograda i nacionalnog tima.

U intervjuu za ruski „Sport ekspres“ Keržakov je prvo obrazložio otkud Spartak i otkud Srbija.

„Bio sam bez posla kad se završila moja epizoda na Kipru. Pozvao me Jovan Tanasijević, s kojim sam igrao u Dinamu iz Moskve. Predočio mi je da postoji interesovanje iz Subotice. Skupljao sam podatke o Spartaku preko poznanika iz igračkih dana. Uspostavljen je kontakt s predsednikom kluba. Dogovorili smo se“.

Keržakov kaže da je finansijska situacija u klubu povoljna.

„Prodali su igrača za 1,6 miliona evra (Hristić otišao u švedski Heken). Blagodareći tome, novac za funkcionisanje kluba je obezbeđen do kraja sezone. Po budžetu Spartak pripada drugoj polovini tabele“.

O plati se nije izjasnio neposredno.

„Moja plata je nekoliko puta manja nego u Nižnjem. Toliko primaju treneri druge lige u Rusiji. Ali, plata je redovna“.

Na konstataciju „Sport ekspresa“ da je na Kipru imao 2.000 dolara mesečno, Keržakov je potvrdio da toliko ima i u Subotici.

Keržakov se u kiparskom prvoligašu Karmiotisi zadržao kratko prošle sezone (samo sedam utakmica). Vlasnik tog kluba od 2022. je ruski poslovni čovek Dmitrij Punjin. Ostao mu je dužan 6.000 evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari