Nekadašnji zvezdaš, a sada as Lećea poručuje: Za pobedu nad Srbijom moramo da izađemo kao 11 lavova 1foto: Star sport

„Načetu“ reprezentaciju Srbije u Budimpešti, fudbaleri Crne Gore žele da dokusure na stadionu „Rajko Mitić“.

Porazom na Puškaš areni, reprezentacija Srbije došla je u vrlo kompleksnu situaciju u kvalifikacijama za plasman na Evropsko  prvenstvo.

Dobra je stvar što „orlovi“ još uvek „gazduju“ svojom računicom u kojoj jasno piše da je pobeda nad Crnom Gorom u utorak apsolutni imperativ.

Identična formula postoji i kod naših južnih komšija koji za Srbijom zaostaju svega dva boda ali imaju i utakmicu manje.

„Sokolovima“ će u utorak jedan od glavnih aduta biti Nikola Krstović, centarfor koji je na Apeninskom poluostrvu postao tema zbog dobrih igara u dresu Lećea.

Njemu će stadion i ambijent u Ljutice Bogdana biti najpoznatiji, s obzirom na to da je dve godine proveo na nekadašnjoj Marakani.

– Moramo da se pripremimo najbolje što možemo, da svako ispuni zadatke. Da izađemo na teren hrabro, kao 11 lavova i da uz pomoć onih koji će ući s klupe izvučemo pozitivan rezultat, a to je pobeda – slikovit je Krstović.

Daroviti napadač je od letošnjeg dolaska u Leće postigao već četiri gola u italijanskoj Seriji A, dok je u kvalifikaicjama za Evropsko prvenstvo dao dva u dresu Crne Gore i to oba na strani protiv Litvanije i Bugarske.

– Za mene je svaki meč bitan, ali kad obučem dres sa državnim grbom ipak osećam posebnu ljubav i dodatnu želju. Vraćam se na teren na kojem sam igrao dve godine i to je dodatni motiv da pružim maksimum, ali niko ništa ne može sam ako ekipa ne odigra dobro. Nadam se da ćemo svi biti pravi.

Crna Gora dobro pamti poraz od Srbije u Podgorici, u prvom delu kvalifikacija. „Orlovi“ tada nisu odigrali kvalitetan meča, ali su golovima Dušana Vlahovića uspeli da se trijumfalno vrate u otadžbinu.

Vlahovića u utorak neće biti u sastavu zbog povrede, a kadrovskih problema će imait i naš rival, s obzirom na to da će odsustvovati Nikola Šipčić, Viktor Đukanović, Slobodan Rubežić, Marko Bakić i Andrija Radulović, dok je Igor Vujačić suspendovan.

Krstović smatra da fudbaleri Srbije nisu bili bolji u Podgorici, naprotiv.

– Sitnice su uticale da izgubimo prvi meč. Bili smo bolji 70-80 minuta, onda primili prvi gol, pa drugi u momentima kad smo svi otišli napred u nameri da izvučemo makar remi… Nadam se da će u Beogradu biti drugačije, a i vreme je da nas isprati sreća i ako odigramo slabije, kao što je bilo protiv Bugarske. Zaslužili smo to gledajući sve mečeve od početka kvalifikacija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari