Da li će Mladen Krstajić preživeti bruku protiv Litvanije? Navijači Bugarske traže ostavke 1Foto: Photo by Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Srpski stručnjak najodgovorniji za očajne rezultate reprezentacije Bugarske tokom kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo.

Posle 7. kola grupe G, reprezentacija Bugarske nalazi se ubedljivo na poslednjem mestu nakon večerašnjeg debakla na svom terenu od Litvanije (0:2).

Naše komšije odigrale su šest utakmica osvojivši samo dva boda, doživevši čak četiri poraza. Da stvar bude još gora, postigli su svega tri gola, primivši čak 10.

Večeras je ključni momenat bio u 42. minutu kada je Andrian Kraev dobio drugi žuti, odnosno crveni karton i to pri rezultatu 0:0.

Samo tri minuta kasnije, gosti su poveli pogotkom Pijusa Sirvijusa. Fudbaler Penevežisa definitivno je matira domaćina u 55. minutu kada je postigao drugi pogodak na utakmici.

Gostima je poništen i treći gol koji su dali preko Justasa Lasickasa. Nekadašnji desni bek Voždovca, a danas ljubljanske Olimpije nalazio se u ofsajdu zbog čega mu nije priznat pogodak.

U poslednjih desetak minuta, utakmica se odvijala u veoma turobnoj atmosferi. Razočarani navijači tražili su sa tribina ostavke jasno aludirajući na nezadovoljstvo radom Mladena Krstajića i njegovih saradnika, ali i čelnih ljudi u savezu.

Srpski stručnjak se nalazi u veoma teškoj situaciji. Iako je dobio zadatak da podmladi reprezentaciju i napravi određenu smenu generacije, ovako loše rezultate u grupi G niko nije očekivao.

U konkurenciji Srbije, Mađarske, Crne Gore i Litvanije javnost u Bugarskoj nadala se da bi njihovi puleni mogli da se možda i nađu u borbi za drugo mesto u grupi.

Posle večerašnje blamaže, Bugarska je i definitivno ispala iz konkurencije za prolaz na kontinentalni šampionat. Krstajić će biti pod velikim pritiskom, posebno jer su navijači večeras jasno zatražili njegovu ostavku i odlazak sa selektorskog mesta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari