Branislav Nedimovićfoto STARSPORT

Povela se polemika u vezi sa tim da li novoizgrađeni stadioni uspunjavaju sve UEFA propise.

Ne prođe vikend a da protagonisti u Superligi Srbije ne spomenu kvalitet fudbalske podloge širom naše zemlje. Od terena u Kragujevcu, preko Banovog brda, Niša, Surdulice, Subotice… ne zna se koji je lošiji, džombastiji ili tvrđi…

Ipak, operativci u Fudbalskom savezu Srbije na „čašu“ gledaju da je polupuna, osvrćući se na činjenicu da su sa korišćenjem započeti novoizgrađeni stadioni u Leskovcu, Loznici i Zaječaru.

To što ni jedan od pomenutih gradova nema superligaša manje je bitno za Branislava Nedimovića, potpredsednika Fudbalskog saveza Srbije, suštinski prvog operativca.

Za njega je najbitnije da svi novoizgrađeni objekti ispunjavaju sve UEFA propise, što bi trebalo da znači da će biti u stanju da posluže i u organizaciji međunarodnih utakmica najvišeg stepena.

– Zbog neistinih tvrdnji iznesenih u pogledu neispunjavanja uslova stadiona u Srbiji, moram kao potpredsednik Saveza da kažem da Srbija nikad nije imala stadione kao danas. Evropske utakmice se igraju, osim na Marakani i stadionu Partizana, i u Leskovcu, Bačkoj Topoli, a za dve nedelje dobiće dozvole i Loznica i Zaječar… Svi ispunjavaju sve UEFA uslove. Država nikad nije ulagala kao sada, a FSS sve prati. Doduše, najlakše je posmatrati krug dvojke i izaci u tzv. provinciju. Ali, hvala Bogu, ima i autoputeva i novih puteva, pa molim dotične da provere. Sportski pozdrav iz nove Loznice do tada – poručio je Nedimović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari