Piksi ostavio u neverici sve u reprezentaciji: Srbija na Mađare bez Tadića i Kostića 1Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije odlučio se za zanimljive ali i riskantne kadrovske poteze za večerašnji susret u Budimpešti.

Najavljivao je selektor Srbije, tokom priprema za večerašnji meč protiv Mađarske, da razmišlja o određenim kadrovskim i taktičkim promenama ali je malo ko mogao i da pretpostavi da je razmišljao o tome da Dušana Tadića i Filipa Kostića ostavi na klupi.

„Orlovi“ će se nameriti na Mađare, za nekih sat vremena, bez kapitena ekipe i levog ful-beka.

Popularni Piksi odlučio je da Mijata Gaćinovića uvrsti u startnu postavu, vođen verovatno logikom da fudbaler atinskog AEK-a može više taktičkih zadataka da izvrši u odnosu na Tadića, u smislu striktne markacije, vraćanja u središnji deo manevra i vršenja pritiska na protivničku poslednju liniju.

Umesto Filipa Kostića, pak, prednost je dobio Aleksa Terzić, saigrač Strahinje Pavlovića i Petra Ratkova u austrijskom Salzburgu.

Sastav Srbije (3-4-2-1): V. Milinković Savić – Eraković, Milenković, Pavlović – Živković, Lukić, Gudelj, Terzić – S. Milinković Savić, Gaćinović – Mitrović.

Mađari će nastupiti u sastavu (3-4-2-1): Dibus – Lang, Salaj, Fiola – Nego, Nađ, Stajls, Kerkez – Soboslaj, Šalaj – Varga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari