Kevin Durant oduvao Detroit 1Foto: EPA-EFE/Peter Foley

U Bruklinu su već navikli na odsustvo Kajrija Irvinga, ali ono što je još važnije pokazali su umešnost pobeđivanja i kada u timu nije i druga vedeta u liku Džejmsa Hardena. Netsi su slavili u Detroitu predvođeni sjajnim Kevinom Durantom koji je Pistonsima ubacio 51 poen za konačnih 116:104. Lejkersi su bili bolji od Orlanda u Los Anđelesu zahvaljujući odigranoj simultanki Lebrona Džejmsa u samoj završnici (30p).

Netsi su u Mičigenu nastupili sa svega 11 igrača, s obzirom na to da Džoš Heris i dalje ima problema sa povređenim člankom, dok  Pol Milsap ima privatnih problema.

Trener Stiv Neš je odlučio da odmori Džejmsa Hardena za duel sa Detroitom, koji se, pak, suošava sa svojim problemima u vidu odsustva najboljeg igrača Džeremija Grenta. Nekadašnji košarkaš Filadelfije, Oklahome i Denvera doživeo je povredu nožnog prsta i vrlo je moguće da će iz tih razloga morati na dužu pauzu.

U takvoj konstelaciji snaga, Kevin Durant je naprosto bio dominantna fogura na terenu. Iz igre je šutirao više od 50 odsto (16/31). Pogodio je pet trojki iz 10 pokušaja, sa linije slobodnih bacanje ubacio 14 od 15 puta, a imao je i sedam skokobva i devet asistencija.

Meč je završio sa 51 datim poenom; dobro su ga pratili Australijanac Peti Mils sa 18 i Lamarkus Oldridž sa 15 poena. Dvocifren je bio i Kem Tomas sa 13. Kod Detroita, koji godina tavori, odlični su bili Kejd Keningem sa 26 i Frenk Džekson sa 25 poena.

Dalas je lagano pobedio Oklahomu u gostims sa 103:84 iako nije bilo u timu prve zvezde Luke Dončića. Branson sa 18, Nemac Kleber sa 16 i Braun sa 15 poena vodili su Maverikse do neočekivano lakog trijumfa. Srpski reprezentativac Boban Marjanović nije ulazio u igru.

U timu Oklahome mladi srpski košarkaš Aleksej Pokuševski ubacio je četiri poena za 23 i po minuta. Nije ga služio šut, pogodio je samo jednom iz pet pokušaja iz igre. Sakupio je devet skokova i imao tri asistencije. Šej Aleksander je bio nejfikasniji kod Tandera sa 18.

Lejkersi su lako dobili Orlando sa 108:96 iako su gosti s Floride otišli na odmor sa tri poena prednosti (52:49). U nastavku je Lebron Džejms dominirao tako da su „jezerdžije“ uspele da preokrenu rezultat. Na početku poslednje deonice meča vodili su i sa +25 – 89:64, da bi onda spustili ručnu i dozvolili košarkašima Orlanda da smanje ubedjiv poraz.

Lebron je sa 30 poena bio najefikasnii igrač meča. Imao je tripl-dabl učinak od 11 skokova i 10 asistencija. Talen Horton Taker i Rasel Vestbruk su ubacili po 19, a Karmelo Entoni 13 poena. U redovima Orlando istakli su se Entoni Kol sa 21 poenom, Franc Vagner je ubacio 20, dok je Vendel Karter postigao 16 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari