Kiril Lazarov ponovo predvodi Severnu Makedoniju 1(Photo by Srdjan Stevanovic/Starsportphoto.com ©)

Izgledalo je da se Kiril Lazarov oprostio od igračke karijere u nacionalnom dresu na neslavan način, povredom pred sam početak poslednjeg Evropskog prvenstva. Morao je da „samo“ kao selektor predvodi Severnu Makedoniju na prvenstvu koje će naše južne komišije sigurno brzo zaboraviti. Tamošnji mediji su pisali da se Lazarov oprostio od repezentacije kao igrač, međutim, jedan od najboljih desnih bekova svih vremena, uprkos 42. godini promenio je mišljenje i prelomio da saigrače kao rukometaš predvodi i u kvalifikacijama za naredno Svetsko prvenstvo.

Selektor Kiril Lazarov odlučio je da odloži odlazak u penziju i da zajedno sa srednjim bekom i pomoćnikom u reprezentaciji Filipom Mirkulovskim napadne novi plasman na svetskoj sceni. makedonci večeras startuju u prvoj rundi kvalifikacija protiv Rumunije, a u slučaju povoljnijeg ishoda iz dvomeča, u narednoj rundi nameriće se na Češku.

Selektor Lazarov je odlučio da u ovaj baraž povede gotovo isti tim sa kojim je igrao na prošlom Evropskom prvenstvu. Martin Velkovski, koji je povređen, biće prinudno odsutan, a za desnog beka pored Lazarova konkurisaće Martin Serafimov i Tomislav Jagurinovski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari