Kirjos: Želeo sam meč protiv Nadala 1Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Rafael Nadal je zbog povrede stomaka je morao da preda meč polufinala Vimbldona protiv Nika Kirjosa, a Australijanac je na konferenciji za štampu izjavio da je želeo da igra meč protiv Španca.

„Kao takmičar sam hteo da igram protiv Nadala. Želeo sam da vidim treće poglavlje mečeva protiv njega na Vimbldonu. Nadam se da će se oporaviti“, rekao je Kirjos.

Već uveliko se priprema za svoje prvo gren slem finale u karijeri.

„Volim tenis i volim da se takmičim, pobedio ili izgubio u finalu biću srećan. Nisam nikad mislio da ću igrati u gren slem finalu. Danas ću odraditi jači trening kako bih ostao u formi. Moram da održim nivo adrenalina, ušao sam u finale najvećeg turnira u tenisu bez iskustva u polufinalu. Odmoriću se lepo pred taj meč, to je sigurno“, istakao je Kirjos.

Kirjos je impresioniran činjenicom da će kroz dva dana igrati najvažniji meč u karijeri pa je značajan deo konferencije pričao o tome, ali i o Novaku Đokoviću sa druge strane mreže, koga verovatno on u nedelju očekuje.

„Mnogo razmišljam o finalu. Maštam kako pobeđujem, zamišljam kako gubim. Tu Novak ima iskustvo, zna koje će emocije imati, ja to ne znam, mnogo toga mi trenutno prolazi kroz glavu. Imam neverovatnu energiju, samo želim da uzmem reket u ruke i zaigram svoj najbolji tenis u nedelju“, kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari