Klej Tompson: Vraćam se da pobeđujem 1Klej Tompson EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Klej Tompson, jedan od najboljih šutera današnjice, vratio se na NBA parkete posle pauze od 31 meseca.

Nakon propuštene dve sezone u nizu zbog kidanja ligamenata kolena, a potom i ahilove tetive, Tompson će noćas biti u timu Golden Stejt Voriorsa za meč sa Klivlend Kavsima.

Trostruki osvajač šampionskog prstena i petostruki učesnik ol-star utakmica prvu povredu je zadobio u šestom meču finalne serije 2019. godine sa godine sa Toronto Reptorsima, a u novembru naredne godine, tokom priprema za početak sezone pokidao je Ahilovu tetivu na desnoj nozi.

U ligu se ne vraća samo jedan od najboljih šutera već i jedan od najboljih defanzivaca u NBA, što takođe govori o njegovom karakteru i o tome koliko je posvećen ekipi.

Od danas Voriorsi se vraćaju među favorite za osvajanje prstena, jer dobijaju još jednu ubitačnu opciju u napadu i ogromno pojačanje na drugoj strani terena.

– Uzbuđen sam što ću opet biti tamo i moći da dokažem ljudima ko sam. Znam da su me zaboravili jer nisam igrao dve godine, ali nikad nisam osećao ovoliku želju da se dokažem. A najbolji način da podsetite one koji su zaboravili ko ste je da pobeđujete- izjavio je Tompson na konferenciji za medije pred meč sa Kavalirsima.

Trener Voriorsa Stiv Ker najavio je da će Tompson biti u startnoj petorci, bez obzira na to koliko će vremena provesti na parketu.

– Nekoliko ljudi me je pitalo šta ću uraditi sa Klejem. On je Klej Tompson! Kad možete da postignete 60 poena za 29 minuta, onda vaš trener treba da vas stavi u startnu petorku. To znači da će Klej biti u startnoj petorci- izjavio je Ker.

Drugim rečima, u protekle dve i po godine mnoge stvari u NBA ligi su se promenile, ali ono što je ostalo je igračka veličina Kleja Tompsona.

– Imao sam tu sreću u životu da sam igrao u hiljadu utakmica i bio trener na više od 500, ali samo neke od njih ću pamtiti zauvek, jer se veliki momenti urežu u sećanje. Ne sumnjam da nikada neću zaboraviti utakmicu na kojoj se Klej vratio na teren posle ove pauze – rekao je trener Golden Stejta.

– To će biti jedan od najvažnijih trenutaka u mojoj karijeri samo zbog toga ko je Klej Tompson i šta on predstavlja za našu franšizu, za navijače, njegove saigrače i mene lično. Gledali smo kako pati dve i po godine, konačno je tome došao kraj.

Izvori bliski ekipi iz San Franciska navode da će Tompson u početku više vremena provoditi na klupi i da će stručni štab postepeno povećavati njegovu minutažu.

Međutim, američki mediji tvrde da se na treninzima može videti da se već sada nalazi u odličnoj šuterskoj formi.

Umesto odložene utakmice protiv Denvera 30. decembra Voriorsi su odigrali trening meč, na kojem je Klej za samo 43 sekunde ubacio 12 poena i nakon toga je i definitivno bilo odlučeno da je spreman za povratak u ekipu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari