Klivlend i Boston na korak do finala 1Foto: FoNet AP

Suprotno od očekivanja, polufinala plej-ofa Istočne konferencije NBA, mogu da se završe u rekordno kratkom roku.

Klivlend je na svom parketu potvrdio dva brejka iz Kanade (105:103) i u noći između ponedeljka i utorka takođe kod kuće može da overi prolaz u finale.

A „desetkovani“ Boston je napravio brejk u Filadelfiji posle produžetka (101:98) i večeras će u ponoć biti u prilici da na istom mestu i završi posao. Valja napomenuti da nikad u istoriji nijedan tim nije ispustio prednost od 3:0 i verovatno će se na Istoku ponoviti prošlogodišnje finale, s tim da će ovog puta Boston imati prednost domaćeg terena. Pobedu je Klivlendu po ko zna koji put doneo Lebron DŽejms koji je uz zvuk sirene nabacio „flouter“ na tablu i pogodio.

O DŽi Anunobi trojkom na osam sekundi do kraja meča doneo je izjednačenje Reptorsima, posle tajm-auta Lebron je pretrčao ceo teren i poentirao iz vrlo teške situacije. Utakmicu je završio sa 38 poena, šest skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte, a iz igre šutirao je 14 od 26. Dobar je bio i Kevin Lav sa 21 poenom i 16 skokova, dvocifreni su bili i Kajl Korver (18), DŽordž Hil (12) i DŽef Grin (11). Kod gostiju iz Kanade koji nikako da razbiju kompleks Kavalirsa, najbolji je bio Kajl Lauri sa 27 poena i sedam asistencija, „nesuđeni“ junak utakmice Anunobi dao je 18. Filadelfija je još jednom skupo platila pad u igri, za razliku od drugog meča kada su vodili i 22 poena, u potpuno izjednačenoj utakmici, pali su u produžetku.

Nije baš jasno kako nisu predvideli da će Seltiksi odluku prepustiti veteranu Alu Horfordu, „Big Al“ je prvo na 5,5 sekundi iz „mis meča“ doneo prednost Seltiksima (99:98), a potom je posle tajm-auta ukrao loptu nakon što je Ben Simons loše izveo iz auta. Fauliran je, pa je pogodio oba bacanja (101:98). Marko Belineli nije uspeo ponovo da bude heroj kao kad je uz zvuk sirene u regularnom delu pogodio za 89:89, na 0,7 sekundi do kraja iz teške pozicije promašio je šut za novi produžetak. Junak Bostona Horford dao je 13 poena, a najefikasniji kod gostiju bio je „ruki“ DŽejson Tejtum sa 24 poena, Rozir je dao 18, a Braun 16 uz devet skokova. Kod Siksersa najbolji je bio DŽoel Embid a 22 poena i 19 skokova, uz šut iz igre 10/26, potpuno neutralisan u finišu od Horforda. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari