"Knjiga" srpskih fudbalera u Ligi šampiona spala na dva "slova" 1EPA-EFE/JOSE COELHO

Za dovomeče osmine finala takmičenja najvišeg UEFA ranga takmičenja konkurišu svega dvojica igrača sa ovih prostora.

Posle šest kola grupne faze, sito i rešeto fudbalske Lige šampiona prošlo je 16 klubova iz osam zemalja (Engleska, Nemačka, Italija, Francuska, Španija, Belgija, Portugal, Španija).

Sa mnoštvom domaćih prvotimaca i igrača „uveženih“ iz svih krajeva sveta, a Srbija može da se pohvali samo sa dvojicom momaka u Top 16 etapi trke za titulu evropskog prvaka.

Marko Grujić je sa ekipom Portoa izašao kao pobednik iz grupe B, gde su Portugalcima konkurencija bili Briž, Bejer i madridski Atletiko, ali bivši vezista Crvene zvezde ne može se pohvaliti minutažom u LŠ.

Ni drugi igrač sredine terena, sa srpskim prvakom u radnoj biografini, nije video mnogo terena u dresu Benfike, ali se nada boljem statusu na proleće. Kog su Portugalci dočekali na prvom mestu H grupe, ispred Pari Sen Žermena, Juventusa i Makabija iz Haife.

Najmlađi Marko Lazetić nalazi se na platnom spisku Milana, ali je daleko od prekomande u najjaču postavu italijanskog velikana.

U isto vreme, srpski fudbal u Ligi Evropi reprezejnovaće osam igrača, dok će ih u nastavku Lige konferencije biti još više – 13. Plus prvotimci Partizana, koje čekaju plej-of dueli za Top 16.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari