Ko će biti protivnici fudbalerima Dinama iz Vranja u Pčinjskoj okružnoj ligi 1Hoće li biti navijača kao nekada ? Foto:V.R./Danas

Najstariji fudbalski klub u Vranju, koji je u sezoni 2017/18 bio član Super lige Srbije, posle odustajanja od takmičenja u prošloj sezoni Srpske lige Istok kreće iz najnižeg petog saveznog ranga Pčinjske okružne fudbalske lige gde će za protivnike u borbi za titulu i plasman u Zonu Jug imati klubove iz gradskog komšiluka.

Protivnici Dinama u sezoni 2022/23. biće Radnički 2021 iz Vranja koji predvodi kao trener i igrač Dejan Osmanović.

Tu je i novoformirani klub Torpedo 1973, takođe, iz Vranja, pa će ljubitelji fudbala u ovom gradu imati priliku da gledaju čak tri gradska derbija.

U Pčinjskoj okružnoj ligi takmičiće se i BSK iz Bujanovca, Čelik iz Belog polja predgrađa Surdulice, kao i Mladost iz Suvojnice sela u surduličkoj opštini.

Takmac Vranajncima za vrh tabele biće i tim Mladosti iz Bosilegrada i to će za „žute“ biti najdalja destinacija za gostovanje jer je ova pogranična opština udaljena 140 kilometara od Vranja.

U ligu su i Vihor iz sela Žbevac u bujanovačkoj opštini, Levosoje iz istoimenog sela, kao i Mineralac iz Vranjske Banje i ekipa Južna pruga iz sela Stubal u okolini Vladičinog Hana.

Prvenstvo u ovom najnižem saveznom fudbalskom rangu trebalo bi da počne u prvoj nedelji septembra, a dotle treba da bude održana konferencija klubova na kojoj će biti određen raspored odigravanja utakmica i utvrđen tačan broj klubova koji će se takmičiti.

Fudbalski poslenici sa juga Srbije poslednjih nedelja okupirani su vanrednim izborima za fudbalske organe, pa za sada je potpuno neizvesno kada će uslediti pripreme za start sezone u ovom fudbalskom rangu na jugu Srbije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari