Ko duže poznaje Vučića 1Foto: Starsport

Ako se može suditi po poslednjoj razmeni teških reči između prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze i direktora Crvene zvezde Zvezdana Terzića – najveći problem srpskog fudbala je ko koliko dugo poznaje doskorašnjeg premijera a sadašnjeg predsednika Aleksandra Vučića.

Koji se kako tvrde obojica  trudio da država pomogne da se fudbalski klubovi finansijski održe, u čemu po mišljenju ni jednog ni drugog nema ničega problematičnog.

Na jednoj strani Zvezdan Terzić mesecima unazad ističe da je u Crvenu zvezdu došao na Vučićev poziv dodajući da je predsednik Srpske napredne stranke, kao poznati Zvezdaš, pomogao klubu da preživi brojne finansijske poteškoće. Kada su crveno-beli ostali bez titule, što je pokrenulo pitanje Terzićeve ostavke, direktor sa Marakane otišao je korak dalje te kazao da će se povući onog trenutka kada ne bude više imao Vučićevu podršku.

– Došao sam na poziv Aleksandra Vučića. On me je jednom pozvao i rekao: „Mislim da si ti jedini sposoban da vodiš Crvenu zvezdu. Voleo bih da to prihvatiš“. Eto, tako je bilo. Prvi put kada osetim da nemam podršku predsednika Vučića otići ću iz kluba. Iz poštovanja prema njegovoj funkciji i ličnosti. Ako on misli da ne radim dobro posao odmah ću otići – kazao je Terzić u intervjuu nedeljniku NIN.

Reagujući na ove tvrdnje istog dana, prvi čovek FSS Slaviša Kokeza pohvalio se on Vučića poznaje već 15 godina, da je Vučić „direktora Zvezde video dva ili tri puta u životu“, dok njega zna deceniju i po.

– Pojedine tvrdnje su najveća glupost koje sam čuo. Nikad, apsolutno nikad, se predsednik država nije mešao u klubove, osim ako je država u skladu sa finansijskim mogućnostima pomagala. Vučiću poručujem da ne posustane i poklekne pred ucenama, već da časno nastavi da obavlja predsedničku dužnosti –  rekao je predsednik FSS.

Zvezdan Terzić ponovo se okrenuo ka Kokezi juče nazivajući ga „polupismenim i sujetnim“.

– Ne razumem njegovu reakciju i pravljenje takvog ambijenta. Ovde se ne radi o Vučiću, već o istini da su važni klubovi, ko god da bude na čelu države, da li kroz premijera, predsednika, ministara – kazao je direktor crveno-belih dodajući da Zvezda ne može da se „vodi bez podrške državnog vrha“

– Tako je bilo i pre 30 godina. Ko god drugačije misli lud je, a isto to važi i za Partizan, pa i Radnički i Spartak u lokalnim samoupravama. Previše su Zvezda i Partizan važni za državni vrh. Zvezda ima podršku države. Prvi put kada osetim da nemam podršku navijača i države otići ću. Svedoci smo šta je Vučić rekao i da je pomogao i Partizanu za evrolicencu. To je za pohvalu, klubove ne sme da vodi ulica – kazao je Terzić.

Dok traje „polemika“ na liniji Terzić – Kokeza pitanje privatizacije srpskih klubova i dalje je sporadična tema, a „pomoć“ države je očekivana s obzirom na to da je još pre dve godine Aleksandar Vučić kazao je da nema dovoljno snage ni podrške za privatizaciju Zvezde i Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari