Jedinstvena Srbija osnovala u Vranju novi fudbalski klub "Torpedo 1973" 1

U situaciji kada se najavljuje izgradnja trećeg stadiona sa 10.000 mesta, pored dva postojeća, a najstariji klub FK Dinamo zbog besparice istupio iz takmičenja u trećoj ligi Srbije, u Vranju je osnovan i počinje sa radom još jedan fudbalski klub pod oreolom politike, ovoga puta Jedinstvene Srbije (JS).

Klub pod imenom „Torpedo 1973“ zvanično je registrovan u Agenciji za privredne registre (APR) kao Fudbalsko sportsko udruženje u septembru prošle godine. Ovo je za portal Danasa potvrdio i aktuelni direktor JP „Parking servis“ i predsednik Gradskog odbora Jedinstvene Srbije u Vranju Dejan Manić.

„Osnovali smo klub ne da bi prkosili bilo kome, a po najmanje Dinamu. Jednostavno to je bila želja advokata, privatnih preduzetnika, običnih ljudi sa namerom da pojačamo interesovanje za fudbal kao najpopularniji sport ovde u Vranju. Da, damo šansu najmlađima da se afirmišu“ – kaže Manić.

Sa druge strane Marko Stanković, advokat FK Dinamo, kaže da „odavno postoji namera da se formiranjem paralelnog kluba neutrališe sve što je uradio do sada Dragan Antić Recko“.

„Račun Dinama je u aktuelnoj blokadi sada možda i oko sedam do osam miliona dinara. Taj dug se odnosi na ne izmirena potraživanja prema izvođačima radova na rekonstrukciji Stadiona Jumko koje je preuzeo da finasira predsednik Dinama Dragan Antić. Kada je komisija na nivou Grada Vranja koja odlučuje o raspodeli sredstava za sport Dinamu dodelila 6,5 miliona dinara, a nekim drugim klubovima u nižem rangu,ali i većoj podršci aktuelne vlasti preko četiri miliona dinara bilo je jasno da Dinamo neko želi da potpuno uništi“ – kaže Stojanović za portal Danasa.

Jedinstvena Srbija osnovala u Vranju novi fudbalski klub "Torpedo 1973" 2

Tragom ove konstatacije iz Dinama zatražili smo i mišljenje Nenada Đorđevića, Gradskog većnika za sport. On je bio vrlo precizan ne želeći da ulazi u detalje.

„Torpedo je projekat Dejana Manića iz Jedinstvene Srbije i mi nemamo sa time kao gradska vlast nikakve veze. Nastavićemo u skladu sa zakonskim propisima da podržavamo sve sportske kolektive na teritoriji grada u skladu sa njihovim realnim potrebama, ali i mogućnostima budžeta“ – bio je jasan Đorđević.

U aktuelnoj situaciji kada se još uvek ne zna lokacija „nacionalnog stadiona“ u Vranju sa 10.000 mesta, Vranje je dobilo još jedan fudbalski klub koji kako njegovi osnivači kažu kreće sa takmičenjem iz pete lige Srbije u ovom slučaju Pčinjske okružne lige gde igraju klubovi iz sedam opština ovog okruga.

Ukoliko FSS, u skladu sa svojim zakonskim normativima, zbog istupanja iz Srpske lige Istok u sezoni 2021/22. kazni FK Dinamo vraćanjem u najniži rang, odnosno Pčinjsku okružnu ligu Vranjanci će biti u prilici da gledaju već na jesen gradski derbi između Dinama i Torpeda 1973.

Osmanović: Žao mi je Dinama u kome sam počeo

Jedan od najboljih strelaca Prve lige Srbije u fudbalu, a sada aktuelni trener lokalnog FK Radnički 2021, Dejan Osmanović (48) komentariše za portal Danasa da mu je izuzetno teško zbog situacije koja je zadesila klub iz koga se afirmisao.

-Krenuli smo sa Radničkim u novu avanturu, da promovišemo mlade i talentovane ljude. Da dobiju neku šansu, koju smo mi ranije čini mi se lakše dobijali. Takmičimo se, a svaka konkurencija je dobro došla – kaže Osmanović.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari